Kök Hücre yenileyici STEMREGEN® Türkiye’de

Kök Hücre yenileyici STEMREGEN® Türkiye’de

Vakıf Katılım

Kök hücreler vücudumuzdaki sürekli dolaşımı sırasında, başta yaşlanma olmak üzere, yetersiz beslenme, uykusuzluk, sigara gibi farklı faktörlerin etkisi ile azalıyor. Vücutta dolaşan kök hücre sayısını artırmanın, açlık, egzersiz yapmak, kök hücre enjektesi, akupunktur gibi yolları bulunuyor. Ancak bunun daha kolay bir yolu da var ki o da bitkisel içerikli, rahat ulaşılabilir gıda takviyelerini tercih etmek… Bu noktada, Ünlü Kanadalı Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau’nun geliştirdiği, “yalancı iğde, AFA, deniz yosunu, notoginseng, aleo vera, beta-glukan ve geçiş faktörü” gibi yedi bitki özü karışımından oluşan bir propriyete olan STEMREGEN® çözüm oluyor.

Kasım ayı itibariyle ülkemizde de satışa sunulmaya başlanan STEMREGEN® için Christian Drapeau şunları söylüyor: “Stemregen’in her bir bileşeni, kemik iliğinden doğal olarak kök hücre salındığını destekleyecek şekilde belgelendi. Her biri dolaşımdaki kök hücre artışını sağlıyor ya da vücuttaki kök hücre fonksiyonlarını destekliyor. Bu süreç bilimsel olarak Endojen (İç) Kök Hücre Mobilizasyonu olarak tanımlanıyor.”

Yenilenmenin gücü…

Günde iki kapsül STEMREGEN alımının, kan dolaşımındaki kök hücre sayısını artırdığı, vücudun doğal yolla hücre yenileme ve onarım sürecini desteklediği bilimsel olarak belgelenmiş durumda. Piyasada bulunan en güçlü kök hücre destekleyicilerinden olan STEMREGEN, insan sağlığını korumaya, iyileştirmeyi hızlandırmaya ve vücudun daha önce hiç olmadığı kadar performansını artırmaya yardımcı oluyor. Kök hücre yenileme özelliği bilimsel olarak kanıtlanmış bitkisel onarıcı, yenileyici ve gençleştirici bir gıda takviyesi olarak üretilen, ABD’deki gerekli tüm sertifikasyon ve laboratuvar sonuçlarına sahip olan ürün, Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan da onaylı! Herhangi bir yan etkisi bulunmayan ve günde birden fazla kullanılabilen STEMREGEN, hap şeklinde ve özel saklama kutuları ile tüketiciyle buluşuyor.

Kök hücre sayısı ile vücudumuzun sağlığı doğru orantılı

Bitkilerin kök hücre üzerindeki etkilerine odaklanan ve dünyaca kabul görmüş yöntemler sunan Kanadalı Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau, kök hücrelerin kemik iliğinden nasıl geldiğini ya da kandan ve yağ dokusundan nasıl özütlendiğini; insan sağlığına ciddi yarar sağlamakla birlikte nasıl yönlendirilebilir ve dışarıdan enjekte edilebilir olduğunu herkesin internetten araştırıp okuyabileceğini ifade ediyor. Ancak, Drapeau’ya göre hiç bahsedilmeyen konu, kök hücrelerin başından beri vücudumuzda var olduğu ve bizim onları sürekli alıp kullanıp tekrar yerine geri göndermemizden dolayı pek de iyi durumda olmadıkları… Tam da bu noktada gün yüzüne bir soru çıkıyor: kök hücrelerin vücuttaki doğal rolü ne? Bilim insanlarının çalışmaları, hücrelerin vücudun doğal onarım sistemini oluşturduğunu gösteriyor.

Kanımızdaki kök hücre sayısıyla vücudumuzun ne kadar sağlıklı olduğu arasında doğrudan bağlantı bulunuyor. Kanda dolaşan ne kadar çok kök hücre varsa doğal doku onarımı işlemine katılacak kök hücre sayısının da o kadar çok olacağını söyleyen Christian Drapeau, STEMREGEN’in amacının her gün içildiği taktirde vücuda daha çok kök hücre ilave etmek, böylece kullanıcıların erişkin kök hücrelerin potansiyel etkilerinden faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau’nun araştırmalarının Stemregen’e dönüşüm süreci

“Erişkin kök hücrelerin potansiyelleri üzerine 2000’li yıllardaki ilk çalışmalar embriyonik kök hücrelerin potansiyellerine yönelikti. Keşfedince anladık ki vücuttaki erişkin kök hücreler daha güçlü etkilere sahipmiş” diyen Kök Hücre Bilimcisi Christian Drapeau, bilim insanları ve klinik araştırma uzmanlarının bu gelişme üzerine, “kök hücreleri nasıl kullanabiliriz, onları vücuttan çıkarıp üzerlerinde çalıştıktan sonra vücuda nasıl geri aktarabiliriz” diye kafa yorduğunu söylüyor. Kök hücreler vücuttan alınarak laboratuvarda üzerlerinde çalışılıyor, kan dolaşımına geri enjekte ediliyordu. Sonraları, bunun daha fazla laboratuvar ortamında yapılamayacağının anlaşılmasıyla, Christian Drapeau da tüm çalışmalarını kök hücreleri harekete geçiren, tetikleyen ya da doğal yolla kemik iliğinden salınımını sağlayacak bitkileri araştırmak üzerine yoğunlaştırdı. Kök hücreleri harekete geçiren bitkileri kanıtlar nitelikteki bu çalışmalar, STEMREGEN’in keşfiyle zirveye ulaştı.

Kök hücre teknolojisinde kullanılan klinik yöntemlerin zorluğu, yeterli etki etmemesi gibi sebepler, tıpkı Christian Drapeau’un STEMREGEN’le yapmayı amaçladığı gibi “iç kök hücre mobilizasyonuyla kök hücre yenileme” yöntemiyle sağlıklı yaşam alanına yeni bir soluk kattı. STEMREGEN, problem doğmadan önce kan dolaşımındaki kök hücreleri artırarak, vücudun onarımına yardımcı oluyor; böylece sağlıklı olabilmesine zemin hazırlıyor.

KÖK HÜCRE VE ÖNEMİ

Vücudumuz, çeşitli organları ve dokuları oluşturan farklı hücrelerden meydana geliyor: beyin hücreleri, kemik hücreleri, karaciğer hücreleri, pankreas hücreleri ve daha fazlası. Dokusal döngünün doğal süreci olarak her gün bu organlar ve dokular yenilenmek zorunda olan hücrelerini kaybediyorlar. Bu olay gerçekleşirken her hücre ve dokuda döngünün hızı, çeşitlilik gösteriyor. Örneğin, karaciğer her iki-üç yılda bir, yaklaşık olarak kalbimizin yarısı hayatımız boyunca bir, deri hücreleri her üç-dört haftada bir yenileniyor. Kısacası tüm vücudumuz sürekli bir döngü süreci içerisinde ve sağlığımız vücudumuzun yenilenme yeteneğine bağlı.

Bu görevi başarıyla tamamlamak adına bedenimiz bir mastır hücreye sahip: kök hücre. Kök hücreler neredeyse vücuttaki her hücreyi çoğaltma ve farklılaştırma yeteneğine sahip. Vücudun hayati kısmı, onların doğal olarak kendini onarabilmesini kapsıyor.

Hücreler yer değiştirmesi gerektiğinde, zarar görmüş hücreler kemik iliğine sinyal gönderiyor. Kemik iliği vücutta dolaşacak kök hücreleri salıyor; hücreler de dokudaki zarar görmüş bölgelere gidiyor. Kök hücreler zarar görmüş hücrelerle bir araya geldiğinde özelleştirilmiş o dokuya dönüşüyorlar ki bunlar, vücudun yapı taşlarını oluşturuyor. Son 20 yıllık araştırmalar döngüdeki kök hücrelerle vücudun doğal olarak kendini onarma ve sağlıklı olması arasındaki direkt bağlantıyı gösteriyor. Başka bir deyişle, dolaşımdaki kök hücre sayısının fazla oluşu, doku onarımı ve yenilenmesine katılacak kök hücre varlığının da çok olması anlamına geliyor…

Hibya Haber Ajansı