Cafe With Love binlerce evsize yemek ve içecek ikram ediyor

Cafe With Love binlerce evsize yemek ve içecek ikram ediyor

Vakıf Katılım

Londra, 4 Nisan (Hibya) - Covid-19 salgınının yaşamın her alanını etkilediği bugünlerde, bu durumdan en çok etkilenen evsizlerin geçici de olansa otellere yerleştirilmesi gündemdeyken, toplumsal dayanışmanın iyi örneklerinden biri olan "Cafe With Love" binlerce evsize yemek ve içecek ikram ediyor.

Londra Lambeth Belediye Başkanı ve Türkiye Araştırmalar Merkezi (Ceftus) Direktörü İbrahim Doguş’un girişimiyle, Just Eat, Ben and Jerrys, Coca Cola, Cobra ve HB Reavis şirketlerinin desteğiyle faaliyete geçen Cafe With Love, Londra Waterloo’da bulunan merkezinde, binlerce evsize yiyecek, içecek ve sosyal destek sunuyor.

Lambeth Belediye Başkanı İbrahim Doguş’un baslattigi sosyal sorumluluk projesi kısa zamanda çok konuşulan ve desteklenen bir projeye dönüştü.

Doğuş, Birleşik Krallık'ın en çok okunan gazetelerinden Daily Mirror’un tam sayfa roportaj ile haber yaptığı Cafe With Love’ın başarı öyküsüne şunları söyledi:

"Londra gibi dünyanın başkenti sayılan bir kentte binlerce evsizin sokaklarda yaşam mücadelesi vermesi büyük bir dramdır; dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık'ın bu konuya derhal çare bulması gerekiyor. Belki yaptığımız bu küçük Cafe With Love projesi, evsizliğe son vermeyecek, ancak binlerce evsizin sıcak yemek yiyebilmesi, sıcak bir sohbet ortamına kavuşabilmesi için çok güzel bir örnek oldu."


Hibya Haber Ajansı