İçerde yoğun veri akışı ile birlikte global piyasalarda Çin Büyüme datası ön planda

İçerde yoğun veri akışı ile birlikte global piyasalarda Çin Büyüme datası ön planda

Vakıf Katılım

Yurtiçinde Cari Denge ve Sanayi Üretimi verileri açıklanıyor

TCMB tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi data seti içerisinde yer alan Cari İşlemler Dengesi Ocak ayında 1,804 milyar dolar açık verdi. Bu bağlamda, on iki aylık cari işlemler dengesi ise 6,494 milyar dolar fazla verdi. Açıklanacak olan Şubat ayı Cari İşlemler Dengesi verisine dair piyasa beklentisi yaklaşık 1,0 milyar dolar açık verilebileceği yönünde şekilleniyor. (13 Nisan)

Sanayi Üretiminde Şubat ayında güçlü artış devam edecek mi?

TÜİK tarafından açıklanan Sanayi Üretimi verisi Ocak ayında bir önceki aya göre % 0,2 daralırken bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,9 artış göstermişti. Açıklanacak Şubat ayı verisine dair piyasa beklentisi yıllık bazda yaklaşık % 7,0 artış yaşanabileceğine dair şekilleniyor. Büyüme kompozisyonu açısından doğrudan/dolaylı öncü göstergelerden birisi olan Sanayi Üretimi verisinin gidişatı yakından takip edilecek. (13 Nisan)

Global piyasalarda Çin Büyüme datası haftanın en önemli gündem maddesini oluşturuyor…

Çin’de 2020 yılı ilk çeyrek büyüme verisi açıklanıyor. Özellikle, korona virüsü salgını nedeniyle zayıflayan ticaret hacminin ve ekonomik aktivitede ivme kaybının büyüme verisi üzerinde olumsuz etkilerinin görülebileceği öngörülüyor. Piyasa beklentisi Çin ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %10,0 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,0 daralması bekleniyor. ( 17 Nisan)

Çin’de Mart Ayı Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar verileri açıklanıyor…

Çin’de ekonomik büyüme tarafından önemli göstergelerden birisi olan Sanayi Üretimi verisi açıklanacak. Şubat ayı verisinde yıllık bazda % 13,5 daralma gerçekleşmişti. Mart ayı verisine dair piyasa beklentisi Sanayi Üretiminde % 7,0 daralma olabileceği yönünde şekilleniyor. (17 Nisan)

Çin’de açıklanacak diğer önemli bir veri ise Perakende Satışlar datası olacak. Özellikle, Şubat ayında yıllık bazda keskin bir düşüş ile veride % 20,5 azalış kaydedilmişti. Açıklanacak olan Mart ayı verisine dair beklenti % 10 azalış yaşanabileceği yönünde şekilleniyor. (17 Nisan)

ABD Perakende Satışlar ve Sanayi Üretimi dataları takibimizde olmaya devam ediyor…

ABD’de açıklanan Şubat ayı Perakende Satışlar verisi bir önceki aya göre % 0,5 azalış göstermişti. Yaşanan virüs salgının etkisi ile birlikte Mart ayı Perakende Satışlar verisine dar piyasa beklentisi % 7,0 azalış kaydedileceği yönünde. (15 Nisan)

ABD Sanayi üretimi verisinde Şubat ayında bir önceki aya göre % 0,6 artış kaydedilmişti. Açıklanacak veriye dair Mart ayı piyasa beklentisi bir önceki aya göre % 4,2 daralma yaşanabileceği yönünde. (15 Nisan)
*Almanya, İngiltere, Bazı Avrupa Ülkeleri, Avustralya ve Hong Kong'ta piyasalar Paskalya tatili sonrası nedeniyle kapalı. (13 Nisan

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı