Dünyanın gözü Afyonkarahisar’daydı

Dünyanın gözü Afyonkarahisar’daydı

Vakıf Katılım

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ikinci kez Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyon Motor Sporları Merkezi’nde şampiyona ile birlikte yapılan NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali’ni 40 bin kişi ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği’nin destek verdiği Spor Toto, Total, Misli.com, NG Afyon, Turkcell, PTT, Türksat, Monster Enerji, Yamaha, Motovento, Anlas, Budan, ECC Tur, İkbal, Özerband, Park Afyon, Park Hayat Hastanesi, Hürriyet ve Hürriyet Daily News’in medya sponsorluğunda yapılan şampiyonada 100’e yakın yabancı sporcu mücadele etti.

“ORGANİZASYON HER YÖNÜYLE MÜKEMMELDİ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:"Afyonkarahisar'daki bu pist de hakikaten dünyadaki önemli pistlerden bir tanesi, motor sporları adına. Hem tesislerimizle, organizasyonun kalitesiyle, ev sahipliğimizle, Afyonkarahisarlıların misafirperverliğiyle bu organizasyonu da başarıyla tamamladığımızı görüyorum" diye konuştu. Organizasyonun her yönüyle mükemmel olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Uluslararası federasyondaki yönetici ile görüştük. 'Hiçbir kusurunu görmedim' dedi. Ben bu yönüyle Afyonkarahisar camiasına, Valiliğe, Belediyeye, milletvekillerine, Motosiklet Federasyonu'muza teşekkür ediyorum. Ülke olarak her organizasyonu en güzel şekliyle organize edebiliyoruz." diye konuştu.

“MOTOSİKLET FEDERASYONU’NUN ÖZVERİSİNE MÜTEŞEKKİRİM"

Afyonkarahisar'daki spor yatırımlarının son 18 yılda devasa nitelikte olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Sadece motor sporları değil, pek çok branşta sadece Afyonkarahisar'da değil, ülkemizin dört bir yanında tesislerimizle, kalitemizle ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinin organizasyona güç kattığını anlatan Kasapoğlu, şunları söyledi:"Afyonkarahisar'ın tüm yöneticilerine ve Motosiklet Federasyonu'muzun özverisine müteşekkirim. Gelecek sene inşallah katlayarak ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Afyonkarahisar'ımız sadece bu organizasyonda değil pek çok branşta ev sahipliğine hazır bir ilimiz. Ben spor camiasını Afyonkarahisar'a davet etmek istiyorum." Bakan Kasapoğlu, daha sonra etkinlik alanındaki stantları gezdi.

“BU BAŞARI TÜM AFYONKARAHİSARLILAR’IN”

Dünya Motokros Şampiyonası’nı değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise böylesi dev bir organizasyonunun ilimizde ikinci kez düzenlenmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekerek “Bu başarı Afyonkarahisarlılar’ın dır. Emeği geçen herkese hemşehrilerim adına teşekkür ederim” dedi. Şampiyonanın Afyonkarahisar ekonomisine ve ticaretine ciddi bir katkı sağladığını söyleyen Başkan Zeybek, Şampiyona’nın ülkemizin değerine, değer kattığını ifade etti.

BAŞKAN UÇAR: ONUR VE GURURLUYUZ

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak onur ve gurur duydukları ikinci bir dünya şampiyonasının organizasyonunu gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını kaydetti. Dünyayı Afyonkarahisar'da motosiklet sporu çatısı altında buluşturmanın keyfini yaşadıklarını da ifade eden Uçar, "Bu yıl Cumhurbaşkanlığı makamının himayelerinde bir organizasyon gerçekleştirmek bizim için büyük bir onur. Saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkeye Afyonkarahisar'dan Türk gençliğini, Türk sporunu anlatmak bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Dünya Kadınlar Şampiyonası, Gençler Şampiyonası ve toplamda da bin 500 kişilik teknik ekiple burada bulunması, ülkemizin güçlü spor organizasyonu yapabilme kabiliyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl çok daha büyük bir katılımla çok daha büyük bir organizasyonla yine motor sporlarında en iyisini yapmanın çabası içinde olacağız. Bize destek veren sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi

ŞAMPİYONLAR AFYONKARAHİSAR’DA BELLİ OLDU

Dünya Şampiyonası'nın 17. ayağında 35.07'lik derecesiyle Hollandalı Jeffery Herlings birinci, yine Hollanda'dan Glenn Coldenhoff ikinci ve Sloven Tim Gajser üçüncü oldu. Dünya Gençler Şampiyonası'nın (MX2) 17. ayağını ise İspanyol Jorge Prado Garcia ilk sırada tamamladı. Mücadelede Fransız Tom Vialle ikinci ve Hollanda'dan Roan Van De Moosdijk üçüncü oldu. Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda Yeni Zellandalı Courtney Duncan ve Avrupa Motokros Şampiyonası’nda ise Hollandalı Mike Kras 2019 yılının şampiyonları oldular.

ETKİNLİKLER 7’DEN 70’E HER YAŞTAN İNSANI BİR ARAYA GETİRDİ

Organizasyon kapsamında, Fedon, Aleyna Tilki ve Murat Boz konser verirken, Monster Enerji, Total ve Misli.com etkinlikleriyle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Kamp Alanı, Zipline, Tırmanma Duvarı, Çocuk Etkinlikleri, Çocuklar için Motosiklet Eğitimi, Spor Federasyonlarının etkinlikleri ve ücretsiz aktiviteler üç gün boyunca NG Afyon Spor ve Mososiklet Festivali’nde yer aldı.