Alibaba, Corona virüsüne karşı tedarik platformu kurdu

Alibaba, Corona virüsüne karşı tedarik platformu kurdu

Vakıf Katılım

Hangzhou, 6 Şubat 2020 – Alibaba Group bugün yaptığı açıklamada, Çin’de Corona virüsünün yayılmasını yavaşlatmak için, her büyüklükteki medikal ürün tedarikçisi ile Çin’deki sağlık personelini buluşturacağı “Küresel Doğrudan Tedarik Platformu” kurduğunu duyurdu.

 

“Küresel Doğrudan Tedarik Platformu”, 1 Milyar RMB (142.8 Milyon USD) büyüklüğünde bir fonun Alibaba Grubu’nun dijital teknolojisi ve deneyimi sayesinde şeffaf ve verimli şekilde kullanılmasına imkan sağlayacak. Virüsün yayıldığı şehir olan Wuhan’ın karantinaya alınmasından iki gün sonra, 25 Ocak’ta oluşturulan fonun kuruluş amacı, Wuhan’da ve salgından etkilenen diğer şehirlerdeki sağlık personeli için gerekli medikal ürünlerin tedariğini sağlamak.

 

Platform, hem büyük toptancılar hem de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ’ler) ile bir köprü görevi görecek. Alibaba, hastanelerden ve yerel yönetimlerden toplanan bilgiye dayanarak, ihtiyaç duyulan koruyucu maskeler,tıbbi koruyucu elbiseler, tıbbi koruyucu gözlükler, tıbbi eldivenler ve diğer tıbbi koruyucu ürünler gibi medikal ürünlerin özelliklerini, modelini ve miktarını bu platformda yayınlayacak. Tedarikçiler ise teklif etmek istedikleri ürünler ile ilgili bilgileri paylaşacaklar. Alibaba, tedarikçi bilgileri onaylandıktan ve ürünlerin uygunluğu tespit edildikten sonra tedarik sürecine başlayacak. Bu platform aracılığı ile satın alınan ürünler öncelik ve ihtiyaç sırasına göre hastanelere aktarılacak.Platforma https://globalsource.alibaba.com/?language=en_US&_locale_lang=en_US#/ linkinden ulaşılabilecek.

 

İhtiyaç duyulan medikal ürünleri hızlı ve güvenli bir şekilde tedarik etme konusunda kararlı olan Alibaba, küresel lojistik iş ortakları ile etkin ve hızlı nakliye çözümleri sunmak için yakın şekilde çalışıyor. Bu doğrultuda, Alibaba’nın lojistik şirketi Cainiao, Çin’de ve dünyanın birçok bölgesindeki iş ortakları ile çalışarak, kolaylaştırılmış nakliye, hizmet ve teslimat çözümleri için “Yeşil Hat” (Green Channel) girişimini devreye aldığını bildirdi. 3 Şubat itibarıyla Alibaba, kendi satın alıp bağışladıkları dahil olmak üzere, 15 ülke ve bölgeden tedarik ettiği medikal ürünleri Hubei, Zhejiang ve Anhui bölgelerindeki 18 hastaneye ulaştırdı.

 

 


Hibya Haber Ajansı