Sodexo’nun menüsü ‘Geleceğin Şefleri’ne emanet

Sodexo’nun menüsü ‘Geleceğin Şefleri’ne emanet

Vakıf Katılım

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi’nde, ‘Gelecek Atölyeleri’nde eğitim gören ve profesyonel iş yaşamına hazırlanan 16 kız öğrenci, “Geleceğin Şefleri” yarışmasında hünerlerini sergiledi. Yarışmada derece alan öğrencilerin reçeteleri, Sodexo’nun menülerinde yer alacak. Gelecek Atölyeleri projesinin 1700’den fazla öğrenciye ulaştığını belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Bu proje ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçiriyor, kız çocukların geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına adım atmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 1700’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Geleceğin Şefleri yarışmasında 4 okuldan 16 kız öğrenci çorba, köfte, tavuk ve serbest olmak üzere 4 kategoride yarıştı.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen yarışmada Sodexo’nun Koordinatör Aşçıbaşı Ahmet Kibar, Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu ve Kalite Müdürü Özgül Açıcı’nin yanı sıra Pasta Şefi Bengi Kurtcebe de jüri olarak yer aldı. Yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo menülerinde yer alacak.

“Desteği okul çatısı altında sınırlamadık”

Gelecek Atölyeleri projesi ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Projeyi hayata geçirdiğimiz ilk günden bugüne; 5 okulda 1700’den den fazla öğrenciye umut olduk, hayallerini gerçekleştirdik ve geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını sağladık. Onlara sunduğumuz desteği okul çatısı altında sınırlamadık; bugün eğitim yolculuğu “Gelecek Atölyeleri”nden geçen kız öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri müşterilerimize servis ediyor, toplu üretime uygun yeni lezzet reçeteleri oluşturabilmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapmalarını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 


Hibya Haber Ajansı