Bakan Koca, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Bakan Koca, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Vakıf Katılım

Bakan Koca’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bir afetten sonra yaşanan olayda gözlerin sağlık kurumlarına çevrilmesi en tabi bir durumdur. Bilgi merak konusu değil, bir haktır. Fakat unutmamalı ki iyi niyetlerine rağmen iyi niyetlerine rağmen haber kaynakları her zaman sağlam olmayabiliyor. Kaynağında adeta mühendis aklı olması gereken haberin dayanağı sağduyu testinden geçmemiş bir kaygı olabiliyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil ve ana bina, Samandağ Devlet Hastanesi, Reyhanlı Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi’nin B bloğu ve Kırıkhan Devlet Hastanemiz, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yeni hasar tespitinde hafif hasarlı ve kullanılabilir durumdadır. Buna rağmen kısmen tahliye edilmiştir. Buralarda acil müdahale üniteleri kurularak, sağlık hizmetleri aksatılmadan devam etmektedir. Tedavisi süren bazı yoğun bakım hastalarımız Ankara, Adana ve Dörtyol Hastanelerine nakledilmiştir.

Söz konusu hastaların sayısı ise 95’tir. Bu hastanelerimiz ise yakında tam kapasite ile hizmet verecektir. 17 gündür buradayım fakat unutmamalı ki yayılan haberler bir bir özveriyle buralarda çalışan doktorlarımızı, hemşirelerimizi, teknik ekiplerimizi de endişeye sürüklüyor.”

Hibya Haber Ajansı