Güne Bakış: Enflasyon, ABD'nin Yeni Tarifesi, ABD Verisi

Güne Bakış: Enflasyon, ABD'nin Yeni Tarifesi, ABD Verisi

Vakıf Katılım

Yurt içi dinamiklerine ilişkin haftanın en önemli verisi bugün saat 10:00'da açıklanıyor. Enflasyonda gerileme eğilimi, TCMB'nin "önden yüklemeli" olarak takip ettiği para politikası kararlarında elini kolaylaştırıp, faiz indirim kararlarına yardımcı olmuştu.

Dolayısıyla enflasyonda düşüş trendinin devamı, yılın kalanında TCMB'den beklenen faiz indirim adımları açısından önemli olacak. GCM Yatırım Araştırma Departmanı olarak beklentimiz Eylül ayı enflasyonunun aylık 1,30%, yıllık bazda 9,55% düzeyinde gerçekleşmesi.

Faiz indirim maratonunda sektörel bazda en pozitif reaksiyonu bankacılık sektöründe almıştık. Dolayısıyla enflasyon açıklamaları ardından yine banka hisselerinde hareketlilik oluşabilir.

ABD, Dünya Ticaret Örgütü'nün onaylamasıyla birlikte Airbus'ın aldığı sübvansiyonları illegal kabul ederek Avrupa'ya yeni tarifeler uygulama kararı aldı. Yaklaşık 7,5 milyar Dolar değerindeki mal ve hizmete 10% ile 25% arasında değişen ek vergi uygulaması 18 Ekim'de yürürlüğe girecek. En önemli tarife kararı ise Airbus için gerçekleşti.

Fed para politikası, ticaret savaşı riskin temelini oluşturan faktörlerde önü çekiyor. Bu nedenle ABD verilerine hassasiyet arttı. zayıf imalat rakamı ardından bu kez imalat dışı aktivite rakamı takip edilecek. Bu veri öncesi Fed'in 30 Ekim'de faiz indirme ihtimali 75%, 11 Aralık'ta tekrar faiz indirme ihtimali 40%'a çıktı (Kaynak Chicago Ticaret Borsası)

GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş