İnşaat sektöründe vergi ertelenmesi kararı şantiyelerin devamı için çok önemli bir destek

İnşaat sektöründe vergi ertelenmesi kararı şantiyelerin devamı için çok önemli bir destek

Vakıf Katılım

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilerini azaltmak adına açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında 16 sektörün 6 ay vergi ertelemesinden yararlanmasına karar verilmişti. İnşaat sektörünün de bunların arasında yer almasının son derece önemli olduğunu söyleyen Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “İnşaat şirketlerinin nakde maksimum ihtiyaç duyduğu bu dönemde alınan kararı yerinde ve doğru buluyoruz. Bu karar, inşaat şantiyelerinin devamı için önemli bir destek olacak. Şirketlerimize kısa bir soluk yaratacak olan kararın başka kararlarla da desteklenmesi gerekli” dedi. Karayel, kararın 6 ayın sonunda yeniden değerlendirilmesi ve şartlara göre tekrar uygulanması gerektiğine de dikkat çekti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığına ve ekonomiye yönelik etkilerini azaltmak adına açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında alınan tedbirler neticesinde, inşaat sektöründeki vergiler de 6 aylığına ertelendi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “İnşaat şirketlerinin nakde maksimum ihtiyaç duyduğu bu dönemde alınan kararı yerinde ve doğru buluyorum. Şirketlerimize kısa bir soluk yaratacak olan bu kararın başka kararlarla da desteklenmesi gerekli” diye konuştu.  “Söz konusu karar ile şirketler vergi ödemelerini personel ödemelerine ve inşaat işlerine kaydırarak işlerin ve şantiyelerin devamını sağlamaya çalışacaklar” açıklamasını yapan Karayel, “Bu kararın, inşaat şantiyelerinin devamı için önemli bir destek olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Sektörün tekrar harekete geçmesi için zamana ihtiyaç olacak

Karayel, kararın 6 ayın sonunda yeniden değerlendirilmesi ve şartlara göre tekrar uygulanması gerektiğine de dikkat çekti. İnşaat sektörünün son dönemlerde öncelikle ekonomik olumsuz koşullardan sonrasında ise Koronavirüs (Covid-19) salgınından son derece etkilendiğinin altını çizen Karayel, “İnşaat sektörü, bu süreçlerde büyük bir yara aldı. Yaraların sarılarak sektörün tekrar harekete geçmesi için zamana ihtiyaç olacak. Bu zaman diliminde firmalarımıza başta vergi avantajları ve personel giderleri için SGK teşviklerinin artırılması büyük önem arz ediyor. Ayrıca vatandaşın yatırım psikolojisinin tekrar artması için KDV indirimlerinin yeniden gündeme alınmasının da son derece önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi.


Hibya Haber Ajansı