Euro/Dolar gün sonu teknik değerlendirme

Euro/Dolar gün sonu teknik değerlendirme

Vakıf Katılım

Haftanın ilk işlem gününde hafif alıcılı bir seyir izleyen dolar endeksi 97.82 desteği üzerinde fiyatlanıyor. Asya seansına aşağı yönlü boşluklu bir şekilde başlayan ABD vadelileri günü karşılık bir seyir ile sürdürüyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bakanları İngiltere'nin AB'den ayrılması sürecinde tedbir maddesini müzakere etmeyeceklerini ancak İngiltere'den gelecek yeni önerilere açık olduklarını bildirdi. İtalya tüketici fiyat endeksi (TÜFE) %0.4 ile beklentilerin altında açıklandı.

Hafta sonu Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'nun yaşamış olduğu saldırının ardından petrol üretiminin kesintiye uğrayacağının açıklanması ile ham petrol Asya seansına %13, Brent petrol ise %14 ile giriş yaptı. Açılışın ardından hafif geri çekilen petrol fiyatlarında pozitif seyir devam ediyor. Pakistan Merkez Bankası, enflasyonun baz yılı değişikliği sonrasında istikrar sinyalleri vermesinin ardından bir yıldan uzun bir süredir ilk kez politika faizinde değişikliğe gitmeyerek faiz oranını %13.25 olarak açıkladı.

Yurt içi piyasalara bakıldığında ise haziran ayında işsizlik oranı geçen yılın haziran ayına göre 2,8 puan artarak %13'e yükseliş gösterirken perakende satışları -%3.7 olarak açıklandı. Perakende satış hacmi temmuzda bir önceki aya göre %1,5 azaldı. Dolar TL kuru güne yukarı yönlü boşluklu bir şekilde başlamış olsa da işlemlerini 5.7680 ana direnci altında sürdürüyor.

EURUSD

Haftanın ilk işlem gününe negatif bir seyir ile başlayan Euro Dolar paritesinde geri çekilme ABD seansında da devam ediyor. 1.1029 direnci altında fiyatlanan paritede bu seviye altında kaldığı sürece geri çekilmenin 1.0980 ana desteğine doğru derinleşebileceğini belirtmek isteriz.

Paritede gün içerisinde ile görülebilecek yükselişlerde ise 1.1029 ve kritik 1.1052 dirençlerini yakından takip edeceğiz.

Destek: 1.0980 - 1.0838

Direnç: 1.1029 - 1.1052 - 1.1083

Dinamik Menkul Değerler