Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Virüse ilişkin endişeler nedeniyle negatif zeyir izledi

Dün ABD piyasaları, Çin'deki koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine yönelik endişelerin artması nedeniyle satıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %0,44 azalışla 29.220 puan, S&P 500 endeksi %0,38 azalışla 3.373 puan ve Nasdaq endeksi de %0,67 değer kaybıyla 9.751 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında gayrimenkul, kamu hizmetleri en iyi performans gösteren sektörler olurken, bilgi teknolojileri ve sağlık sektörleri negatif ayrıştı.

Asya’da fiyatlamalar: Azalan risk alma iştahı ile karışık seyir izliyor

Bu sabah Asya ve GOÜ piyasaları ise, Çin dışındaki koronavirüs vakalarının artması, Güney Kore’de virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleşmesi ve Güney Kore’nin günlük ortalama ihracatındaki %9,3’lük düşüş açıklamaları nedeniyle karışık seyir izliyor. Bu doğrultuda, Shangai %0,75 değer kazanırken, Nikkei, Hang Seng ve KOSPI endeksleri sırasıyla %0,10, %0,77 ve %1,12 azalışlar kaydediyor. ABD vadelilerde de satılıcı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Azalan risk iştahı nedeniyle satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, yatırımcıların dikkatlerini koronavirüsün Çin dışına yayılmasının şirket karları ve küresel büyüme üzerindeki potansiyel etkilerine çevirmeleri ile birlikte satıcılı seyir izledi. Stoxx 50 ve Dax sırasıyla %1,09 ve %0,91 ekside kapanırken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri de sırasıyla %0,80 ve %0,27 geriledi.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı