Darüşşafaka Tekfen Başkanı Ümit BAŞKIRT'ın Basket Basket Faul'e yaptığı açıklamalar

Darüşşafaka Tekfen Başkanı Ümit BAŞKIRT'ın Basket Basket Faul'e yaptığı açıklamalar

Vakıf Katılım

Kulüp Başkanımız Sayın Ümit BAŞKIRT, basketbol haber sitesi, www.basketfaul.com ‘da Necip KAPANLI ile bir video söyleşi gerçekleştirdi. Yaşanan sıkıntılı süreç ve sezonu değerlendirdiği söyleşide, Başkan Ümit BAŞKIRT’ın açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle;

  • Türklerimiz olağanüstü işler çıkardılar
  • Basketbolu büyük kitlelere ulaştırmak gerekiyor. Şifreli yayınlar altında oynatılan lig gözden de ırak, gönülden de ırak. Bunun yeniden değerlendirilmesi ve maçların kolay ulaşılabilecek platformlara taşınması gerekiyor. Basketbol sevgisini yaymak için de buna mecburuz.
  • Maçı yeniden izlediğimizde kötü başlamış da olsak yakaladıktan sonra düdüklerin bize izin vermediğini bir kez daha gördük. Bir sonraki hafta Almanya'da oynamak istemiştik ama Euroleague kabul etmedi.
  • Tekfen bize son 2 yıldır çok özel destek veriyor, Tekfen çok değerli bir sponsor, onlarla da konuşarak, yeni bütçemizi oluşturacağız.
  • Doğru bütçeler yapıp bütçeleri tutturmamız çok önemli. Son yıllarda ödeme dengesini sağlayabilen, sözü tutabilen birkaç kulüpten biriyiz. Sözümüzü yerine getirmek ve altyapıdan oyuncu çıkarmak bizim alamet_i farikalarımız
  • Ligin bu sezon devam edebilmesi mümkün gözükmüyor. Ülke basketbolu olarak iyi bir sezon geçiriyorduk ama yolculuk sırasında yol kapandı ve işin tadı kaçtı. Oyuncular normalde lige iki ayda hazırlanıyor ama uzun süredir temaslı antrenman yapmamış olanların en az 1 ay belli bir olgunluğa ulaşması mümkün. Ligin oynatılmasının makul olduğunu düşünmüyoruz ve kararın bir an önce verilmesini bekliyoruz.

Bologna maçı Türkiye'de oynansa farklı olabilirdi. Seyircimizin önünde kazanıp turu geçebilirdik. Oysa Belgrad'da rakip takım oyuncularının iyi tanıdığı bir salonda oynadık.

Federasyondan bu aşamada ciddi destek bekliyoruz. Basketbol amatör bir branş ve federasyonun özellikle yetiştirici kulüplerin yanında olmasını bekliyoruz.

Altyapılarla ilgili master bir plan yapılması lazım, altyapı kulüpleri teşvik almalı.

Basketbol şu anda insan hayatında ikincil konu, dünya ekonomisinde büyük bir daralma var. Tekrar eski günlere dönmemiz birkaç yılı alacak.

Video söyleşinin tamamına www.basketfaul.com sitesinden ulaşabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı