İyimser kalalım fakat gerçekleri pas geçmeyelim

İyimser kalalım fakat gerçekleri pas geçmeyelim

Vakıf Katılım

 

PİYASANIN ROTASI

İyimser Kalalım Fakat Gerçekleri Pas Geçmeyelim!

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 2,437,215 – tedaviye pozitif cevap veren 633,410 – ölü sayısı 166,601 kişiye ulaşmıştır. Vaka ve ölü sayılarında artış hızı devam ederken, Avrupa’da bu kadar yaşanan ölümler sonrasında zirvenin görüldüğü algısı kuvvetlenmektedir.

Trump’ın ABD Başkanlık seçimleri kaygısı nedeni ile hızlı şekilde ekonomiyi kademeli açma girişimleri valilerin engeline takılabilir. Valiler Trump’ı hayalperestlik ile suçlarken, yetkilerin valide olduğu unutulmamalıdır. Vaka ve ölüm sayısında en kötüsünü görmeyen ABD için hayatın rutin akışına hızlı dönüş yeni bir felaket getirebilir algısı varlık fiyatlarının yüksek seviyelerde kalmasını zorlaştırmaktadır.

Petrol dinamiklerinde düşük fiyatlara adaptasyon devam ederken, wti ile brent makası açılmaktadır. Bu durum brent fiyatının wti fiyatına göre mevcut durumda cazip olabileceğine işaret etmektedir.

Fiyatlama dinamiklerinde S&P500 endeksi Trump’ın normale dönüş planı ile 2800 üzerinde hareket ile 2825 seviyesinde fiyatlanmaktadır. Kısa dönemli 2800 seviyesi üzerindeki hareket takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6289 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir ki bu durum mevcut aşamada oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1700 seviyesi altında $1678 seviyesinde bulunurken, güçlü Dolar teması önde olmaktadır. USDTRY paritesi 6,90 üzerinde kalıcılık ile 6.9284 seviyesinde hareketine devam ederken, 5 yıllık CDS 614.199 seviyesi ile 5 yılın zirvesinden gerilemektedir.

Türkiye tarafında BDDK’nın banka kredilerine ilişkin aldığı karar (detay için tıklayınız) ve aktif rasyosu hesaplaması kaynaklı tahvil dinamiklerinde önemli hareketler görülmektedir.

2 yıllık tahvil faizi (kırmızı) %10 altına geçerek dikkat çekmektedir.

 

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı