Sonbaharın En Gözde 3 Kumaşı

Sonbaharın En Gözde 3 Kumaşı

Vakıf Katılım

Avrupa’nın en ünlü moda arama motorlarından GLAMI Türkiye, sonbaharda en çok tercih edilen kumaş türlerini paylaşıyor. Moda sektöründe yer alan ürünler pek çok farklı materyalden oluşuyor. GLAMI hazırladığı rehber ile tüketicilerin satın aldıkları kıyafetlerin hangi kumaştan yapıldığını ve ne gibi özelliklere sahip olduğunu öğrenebiliyor. Böylece kumaş türleri hakkında bilgi alınırken, özellikle sürdürülebilir moda konusunda tüketici bilinci de artıyor.

Genellikle kıyafetlerin üretildiği kumaşlar göz ardı edilebiliyor. Moda ürünlerinin oluşturulduğu tüm materyallerle ilgili bilgi veren GLAMI Türkiye’ye göre, sonbaharda öne çıkan 3 kumaşın ikisi doğal, biri ise bitki bazlı suni materyalden oluşuyor:

Doğal Materyaller

Pamuk

Nemi iyi çektiği, güçlü ve kolay işlenebilen bir yapıda olduğu için moda sektöründe önemli bir yer edinen pamuk, yumuşaktır, elektriklenmez ve nefes almaya elverişlidir. Sonbaharın en çok tercih edilen kumaş türlerinin başında gelen pamuk, alerjiye neden olmadığı gibi cildi tahriş etmemesiyle de tercih edilir.

Polyester bir tişört 200 yıl boyunca ayrışmazken, pamuktan üretilen bir tişört yaklaşık 5-6 ay içinde doğada ayrışarak sürdürülebilir ürünler kategorisinde yer alır.

Deri

Üretiminin büyük çoğunluğu Asya’da gerçekleştirilen deri, sıcak tutan yapısının yanı sıra nefes almaya izin veren dokusuyla sonbaharın tercih edilen kumaşları arasında yer alıyor. Bakımına özen gösterilmesi gereken bir materyal olan deri, güneşten uzak serin bir alanda korunmalı ve plastik poşet ya da çantalarda tutulmamalıdır.

Bitki Bazlı Suni Materyal

Liyosel

Okaliptus, meşe ve huş gibi ağaçların selülözünden üretilen liyosel, kapalı devre sisteminde amin oksit içeren bir kimyasal işlemle ortaya çıkar. Tencel ismiyle de bilinen bu materyal, giyimin her alanında kullanılıyor. Yumuşak, ve hafif bir yapıya sahip liyosel, antibakteriyeldir, nemi iyi çeker ve terletmez. Ayrıca liyosel tamamen doğada ayrışabilir.

GLAMI’nin tüm materyaller hakkında bilgi verdiği www.glami.com.tr/materyal-rehberi/ adresini ziyaret edebilir, ilgilendiğiniz kumaşa sahip ürünleri inceleyebilirsiniz

Kaynak:glami