Adana karnavalını balkonlarda kutladı

Adana karnavalını balkonlarda kutladı

Vakıf Katılım

Adanalılar bu yıl Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın coşkusunu “EVDEKArnavaL” sloganıyla balkonlarda yaşadı… Balkonlar süslendi, fenerler asıldı, genci yaşlısı zor günlerde birbirlerine moral verdi… Dünyada bir ilk olarak Instagram üzerinden canlı yayın ile yapılan karnavala ise binlerce kişi katıldı ve Adana yine bir ilke imza attı…

 

Bu yıl 8’nci kez yapılması planlanan, ancak koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen “Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” kutlamaları birliktelik ruhunu tazelemek amacıyla EVDEKArnavaL sloganıyla balkonlara taşındı. Adanalılar cumartesi akşamı balkonlarını süsledi, en güzel kıyafetleriyle balkonlara çıkarak şarkılar söyleyerek birbirlerine moral verdi. Karnaval coşkusu aynı zamanda Instagram üzerinden canlı olarak yayınlanarak binlerce kişinin katıldığı bir etkinlik olarak da tarihe geçti.

 

Karnavalın bu yıl sokaklardan balkonlara taşınmasıyla birlikte cumartesi akşamı saat 20:30’da başlayan özel programda ulusal radyo yayını ve @nisandaadanada resmi Instagram hesabı üzerinden görüntülü canlı yayınlar yapılarak dünyada bir ilke imza atıldı. Saatler 21:00’ı gösterdiğinde ise balkonlara toplanan 7’den 70’e tüm Adanalılar her birlikte söyledikleri “Karnaval şarkısıyla” büyük coşku yaşadılar ve moral depoladılar. Ayrıca Adana Büyükşehir Bandosu’da kentin her yerini dolaşarak çaldıkları şarkılar eşliğinde bu coşkuya herkesin ortak olmasını sağladılar. 

 
Karnaval Komitesi’nin yaptığı “4 Nisan Cumartesi akşamı evlerinizin balkonlarınızı süsleyin, en güzel giysilerinizi, özenle diktiğiniz kostümlerinizi giyin, fenerlerinizi asın, mendillerinizi hazırlayın ve kendinize, yakınlarınıza, komşularınıza moral vermek için bu coşkuya katılın. Ama mutlaka evde kalın” çağrısına uyan Adanalılar ulusal bir radyo kanalının yaptığı canlı yayına ve Instagram üzerinden yapılan görsel şölene katıldı. 

 
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar şarkıların seslendirildiği ve söyleşilerin yapıldığı bu yayınlara aralarında Ali Haydar Bozkurt, Açelya Akkoyun, Keremcem, Güvenç Dağüstün, Emre Karayel, Barış Kılıç, Nebil Özgentürk, Caner Cindoruk, Yetkin Dikinciler, Gripin Grubu Solisti Birol Namoğlu, Gökçe, Mehmet Coşkundeniz, Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, Levent Özdilek, Rıza Akın ve Timur Savcı gibi çok sayıda ünlü sanatçı ve konuk katıldı. Yayınlara katılamayanlar da çektikleri video ile zor günlerdeki bu sevince ortak oldular.


Hibya Haber Ajansı