Petrol Ofisi ve Birleşik Ödeme, lojistik sektöründe inovatif bir uygulamaya imza attı

Petrol Ofisi ve Birleşik Ödeme, lojistik sektöründe inovatif bir uygulamaya imza attı

Vakıf Katılım

Petrol Ofisi istasyonlarından akaryakıt alma kolaylığı sağlayan AutoMatic Lojistik ATM Card’a yeni kazandırılan Visa özelliği ile, artık tüm ATM’lerden nakit çekim ve tüm Visa Logolu üye iş yerlerinden harcama yapılabilecek.

 

Türkiye akaryakıt ile madeni yağlar ve kimyasallar pazarlarının geleneksel lideri Petrol Ofisi ile Türkiye Fintech ekosisteminde Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri alanının lider kuruluşu Birleşik Ödeme yaptıkları işbirliği ile lojistik sektörü özelinde bir yeniliğe imza attı.

 

Petrol Ofisi’nin lojistik sektörüne avantajlar sunduğu AutoMatic Lojistik ATM Card, BDDK lisanslı ve TCMB tarafından regüle edilen lider elektronik para ve ödeme kuruluşu Birleşik Ödeme ile gerçekleştirilen anlaşma kapsamında Visa özelliği kazandı. AutoMatic Lojistik ATM Card ile artık şirket sahipleri, bir yandan akaryakıt giderlerini minimize ederken; diğer yandan nakit çekimlerini ve harcamalarını da daha efektif yönetebilecek.

 

AutoMatic Lojistik ATM Card sahipleri artık, diledikleri ATM’lerden ve diğer anlaşmalı noktalardan nakit çekim, Visa logolu üye iş yerlerinden de alış veriş yapma imkânına kavuştu. Visa özelliği kazandırılan bu kartın içinde, ‘Akaryakıt’ ve ‘Nakit’ olmak üzere birbirinden bağımsız iki ayrı cüzdan bulunuyor. Kart sahipleri, Akaryakıt Cüzdanı ile Petrol Ofisi istasyonlarından akaryakıt alımlarında avantaj kazanarak şirket giderlerini azaltabiliyor. Navlun, avans, hak ediş gibi tüm ödemelerinin yapılmış olduğu Nakit Cüzdanı ile de tüm ATM ve diğer anlaşmalı nakit çekim noktalarından nakit nakit ihtiyaçlarını zahmetsizce karşılama olanağına kavuşuyorlar. AutoMatic Lojistik ATM Card sahipleri bu avantajların yanı sıra artık Nakit Cüzdan ile Visa logolu üye iş yerlerinden alışveriş de yapabilecekler.

 

İlk etapta AutoMatic Lojistik ATM Card ile personel taşıma, lojistik ve turizm firmaları için başlatılan bu avantajlı uygulama, ilerleyen aşamalarda farklı müşteri grupları için de hayata geçirilecek.

 

“Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına, beklentilerinin
dahi üzerinde ideal çözümler sunmayı hedefliyoruz”

 

Petrol Ofisi’nin sektör lideri olarak tüm Türkiye’de yaygın istasyon ağı, benzersiz altyapısı ve teknolojisi ile her alanda yenilikçi ürünlere, hizmetlere imza attığına vurgu yapan Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral, “Müşteri odaklı yaklaşımımızla, onların talep ve ihtiyaçlarını beklentilerinin de üzerine çıkarak en ideal çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, ülkemizde sayıları yaklaşık olarak iki bini bulan lojistik firmalarının yanı sıra personel ve turizm taşımacılarına da nakit operasyonlarını dijital ortamda yönetmelerine imkân sağlayan AutoMatic Lojistik ATM Card’ı şimdi daha da geliştirdik. Bu açıdan her gün yaklaşık 900 bin kamyon ve tırın, personel ile turizm taşımacılığındaki milyonlarca aracın operasyonlarını daha hızlı ve etkili yapılmasına olanak sağlayacak gelişmiş bir hizmet noktası olmak, onlara katkı sağlamak, bizler için çok önemli” dedi.

 

“Müşterilerimize hem işletme ve finansal gibi kurumsal
avantajlar, hem de bireysel faydalar sunuyoruz”

 

Müşterilerine, salt sunulan ürün ve hizmetlerde değil, işletme ve finansal alanlarda da avantajlar sunduklarını vurgulayan Petrol Ofisi CFO’su Serhan Ulga, “Personel taşıma, lojistik, turizm firmalarına iş ortaklarıyla gerçekleştirdikleri fiziksel nakit akışına dijital ve kontrollü bir çözüm sunuyoruz. Lojistik firmalarına, iş ortaklarının şifreyle güvenli bir şekilde Petrol Ofisi istasyonlarından akaryakıt ikmal edebilme, tüm ATM'lerden para çekebilme ve Visa üye işyerlerinden alışveriş yapabilme ayrıcalığı sunan AutoMatic Lojistik ATM Card ile kurumsal olduğu gibi aynı zamanda bireysel faydalar da sunuyoruz. Lojistik sektöründeki sürücülere de, bankada herhangi bir hesap açma zorunluluğu ve yıllık kart ücreti olmadan bu ödeme hizmeti ayrıcalığını sunmuş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AutoMatic Lojistik ATM Card, Birleşik Ödeme olarak iş ortağımız
Petrol Ofisi ile birlikte geliştirdiğimiz inovatif bir çözüm”

 

Sektörde lider olarak geliştirdikleri “Fintech-as-a-Service (FaaS)” altyapıları ile terzi usulü çözüm önerileri ve ürün gamı geliştirdiklerini belirten Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler ise, “Temel amacımız, müşterilerimize özel sunduğumuz değer önerilerimiz ile kurumların gider ve risklerini azaltırken, bir yandan da onlara yeni gelir kanalları yaratmaktır. AutoMatic Lojistik ATM Card da Petrol Ofisi ile birlikte bu vizyonla kurgulanmış; dijitalleşen dünyada fiziksel nakit akışına dijital bir çözüm sunan bir sistem. Bu paralelde Birleşik Ödeme olarak FaaS platform stratejimizle; kurumlara kendi markalarıyla hem operasyonel süreçlerinde hem de müşterilerine inovatif çözümler sunmasında altyapı sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Hibya Haber Ajansı