Ülkü Aydeniz “Kadınlar olarak, gideceğimiz daha çok yolumuz var”

Ülkü Aydeniz “Kadınlar olarak, gideceğimiz daha çok yolumuz var”

Vakıf Katılım

KOREV Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz, prensiplerini, iş ve sosyal hayat arasındaki dengeyi MAG Mart sayısına verdiği röportajında anlattı.

 

"Benim en temel prensibim, etrafımızdaki şartlar ne olursa olsun, hep umutla çalışmak oldu" diyerek sözlerine başlayan Aydeniz “Bildiğim konularda söz söylemek, bilmediğimi danışmak, dinlemek ve öğrenmeye hevesli olmak yolumu hep açtı.Emek ve alın terinin alın yazısını değiştirdiğine her zaman inandım ve bu benim mottom oldu. Yapabileceğimin sözünü vermek, arkasında durmak, elimden geleni yapmak ve güvenilir olmak da benim temel düsturlarım” dedi.

 

Kadınların iş hayatındaki yerine dair görüşlerini de paylaşan Aydeniz “Toplumumuzda kökten bir zihniyet değişimi ve dönüşüme gerek olduğunu, özellikle kadının veçocuğun da birey olduğu, insan haklarına uygun yasamasının kayıtsız şartsız kabulünün gerekliliğine inanıyorum. Kadınlara yönelik cinsiyet ayrımı sebebiyle, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını anlamak ve çalışma alanı dahil hayatın her alanına bu yeni kavramı yerleştirmek durumundayız. Kadının aktif ve verimli olmadığı her alanda iş gücü kaybımızın olduğunu bilmeliyiz. Bir toplumun en önemli kalkınma aracı beşeri sermayedir. Kadınlarımızın toplumun nüfusunun yarısını oluşturduğunu düşündüğümüzde verimli olmamaları halinde toplumun kaybının büyük olduğu bütün açıklığıyla önümüzde durmaktadır. Her alanda eşit ve aktif katılım için, en önemli iş yine kadınlara düşüyor. Farkında olmalıyız, birbirimize destek olmalı ve en önemlisi çocuklarımızı yetiştirirken kadın erkek ayrımı ile değil, insana ve çevreye saygı bilinciyle yetiştirmek yükümlülüğünü taşımalıyız. Ülkemizde son yıllarda kadınlarımızın giderek daha çok alanda söz sahibi olduğunu görmek umut verici. Ancak, 2018 yılında TBMM’de kadınların sandalye oranının %17,3, yöneticilik pozisyonundaki kadın oranının %16,3 olduğunu ve gelişmiş ülkelerin ne kadar gerisinde olduğumuzu da fark ediyoruz. Kadınlar olarak, gideceğimiz daha çok yolumuz var" ifadelerini kullandı.

 

 

Canlandırdığı her karakter ile kendisine hayran bırakan Burcu Biricik’in kapak yıldızı olduğu MAG Mart sayısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel röportajları ve dopdolu içeriği ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.


Hibya Haber Ajansı