HÜDAPAR’dan İsveç'te Kuran'ı Kerim yakma eylemine tepki

HÜDAPAR’dan İsveç'te Kuran'ı Kerim yakma eylemine tepki

Vakıf Katılım

HÜDA PAR’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde bir İslam düşmanının Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma isteğine izin verildi. İsveç makamlarının bu tavrı İslam’a düşmanlıkta geldikleri noktayı göstermesi açısından önemlidir. Özgürlük adı altında kin ve nefret kusmaktan geri durmayan zalimlerin, Müslümanların mukaddesatına bu denli pervasızca saldırıları kabul edilemez.

Müslümanların canları ve mallarıyla korumaktan geri durmadıkları hayat rehberleri Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırılar elbette ki karşılıksız kalmamalıdır. Hangi dinden ve inançtan olursa olsun aklı başında her ilkeli fert ve oluşumun, bu provokatif girişim karşısında inisiyatif alması ve insanlığın huzurunu kaçırtacak bu ve benzeri densizliklerin son bulması adına harekete geçmesi gerekmektedir.

Bu alçakça eylemin huzura ve barışa yönelik büyük bir suikast olduğu bilinmelidir. İslam dünyasının tepkisini toplayacak her girişimden mutlaka uzak durulmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası da İsveç’teki bu akıl tutulmasına sessiz kalmamalı ve eldeki bütün siyasi imkanlar kullanılarak hadsizlere hak ettikleri cevap verilmelidir.

İsveç’in NATO’ya üyeliğinin veto edilmesi de dahil İslam’a ve Müslümanlara bu denli düşmanlık yapan bir yönetime her açıdan haddi bildirilmelidir. Kalbinde iman olan hiçbir müminin bu hakarete sessiz kalması düşünülemez. Mukaddesatımıza yönelik bu provokatif saldırılara karşı dünyanın dört bir yanında ortaya konan tepkilere destek verilmesini diliyoruz.  Bu anlamda Kur’an Nesli Platformu’nun yarın (22.01.2023) Batman’da organize edeceği ‘Tel’in Mitingi’ ile İstanbul’da gerçekleştireceği kitlesel basın açıklaması başta olmak üzere ortaya konacak tüm protesto eylemlerine desteklerimizi de buradan ifade etmek istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı