Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC) üyeleriyle İstanbul’da ilk kez buluşuyor

Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC) üyeleriyle İstanbul’da ilk kez buluşuyor

Vakıf Katılım

Avrupa mobilya sektörünün gündemi: Korona Virüs

Dünya gözünü Türk Mobilyasına çevirdi!
 

Ev sahipliğini Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER’in yaptığı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri ile Mobilya Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC) üye toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirilecek. EFIC’in Türkiye’de ilk kez yapacağı toplantı, İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin genel merkezinde
27 ve 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.

2006 yılında mobilya üreticilerini temsil eden ve aralarında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER’in de kurucu üye olarak yer aldığı yedi ulusal federasyon tarafından oluşturulan EFIC, Avrupa mobilya sektörü üzerinden dünya mobilya pazarında da söz sahibi konumunda bulunuyor.

Korona Virüs’ün Avrupa mobilya sektörüne etkileri tartışılacak

EFIC Başkanı Markus Wiesner’ın liderliğinde iki gün boyunca sürecek toplantıların ana gündem konusu Çin’de başlayarak etkilerinin tüm dünyaya yansıdığı
Korona Virüsü’nün mobilya ticaretine yansımaları olacak. Dünya ekonomisinin önemli taşlarından biri olan mobilya sektörünün karşılaştığı zorluklara, fırsatlara ve ileriye dönük vizyonuna da dikkat çekilecek toplantıda üyeler; mobilya sektörüyle ilgili fikirlerini, deneyimlerini ve en doğru uygulamaları tartışma ve paylaşma fırsatı bulacaklar.

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Avrupa mobilya endüstrisinin dünyaya açılan sesi olan EFIC’in, Türkiye’de ilk kez İstanbul’da gerçekleştireceği üye toplantısına ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutluyuz. Dernek olarak kurucu üyeleri arasında yer aldığımız konfederasyon, Avrupa mobilya sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek önemli bir misyon üstleniyor. EFIC Aynı zamanda Avrupa’daki mobilya üreticilerinin iş hacmi olarak %70’inden fazlasını da temsil ediyor” dedi.

Mustafa Balcı, “27 ve 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz toplantıyı, sektörümüzün ihtiyaçlarını dile getirmek ve Türk mobilyasının dünyaya açılması konusunda doğrudan deneyimlere dayanan görüşlerimizi aktarmak açısında da oldukça önemli buluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 


Hibya Haber Ajansı