Devlet olarak gereken tüm destekleri sunuyoruz

Devlet olarak gereken tüm destekleri sunuyoruz

Vakıf Katılım

Albayrak, devlet olarak gereken tüm destekleri sunduklarını sunmaya devam ettiklerini, sağlam finans sektörü, kapsayıcı sosyal güvenlik sistemi ve güçlü sağlık altyapısıyla dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi durumda olduklarını söyledi.

Firmaların ücretsiz izin yada işten çıkarmak yerine çalışanları için kısa çalışma ödeneğine başvurmaları gerektiğini aktaran Albayrak, ''Şunu vurgulamak istiyorum. Kısmi çalışma ödeneği kapsamında tüm firmalarımız buraya başvurabilir. Ancak firmalarımız lütfen işçi çıkarmak ya da çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmak yerine kısa çalışma ödeneğine başvursunlar. Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım.'' dedi.

Bakan Albayrak vergi ve SGK ödemeleri hakkında şunları aktardı:

''Esnafımız için öncelikli 1.9 milyonu aşan sayıdaki tüm esnafımızı mücbir sebep kapsamına aldık. Masraflarının en önemli girdisi olan vergi ve SGK ödemelerinin tamamını erteledik. KOVİD-19 sebebiyle kapanan veya faaliyetleri yavaşlayan firmalarımızda çalışan vatandaşlarımızın maaşlarını karşılıyoruz. Süreçte ilk olarak dar gelirli vatandaşlarımızın durumu için adımlar attık. Vatandaşlarımızın gelirini artırmak için özellikle en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500 liraya çıkardık. Dar gelirli 2 milyondan fazla aileye 1000 liralık nakdi yardım kararı aldık.''


Hibya Haber Ajansı