Piyasalarda volatilite yüksek seyrediyor

Piyasalarda volatilite yüksek seyrediyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Koronavirüs salgını küresel çapta yayılmaya devam ederken, salgına ilişkin endişeler gündemdeki yerini koruyor. Yurt içinde toplam vaka sayısı 1.529'a ulaşırken, koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı da 37'ye yükseldi.  Dün gün içinde Fed ekonomiye destek sağlamak amacıyla sınırsız varlık alımı dahil yeni tedbirler açıkladı. Bugün küresel piyasalarda açıklanacak öncü PMI verileri oldukça önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İmalat / Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    16:45 ABD – İmalat / Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta artış kaydeden vaka sayıları nedeniyle hisse piyasalarında zayıf bir seyir etkili olurken,  Fed’in sınırsız parasal genişlemeye işaret etmesi kayıpları belirli ölçüde sınırladı. BIST-100 Endeksi günü %1,81’lik düşüşle 84.246 puandan tamamladı. Dünkü kayıpların ardından bu sabah hisse piyasalarında olumlu bir görünüm etkili oluyor. ABD borsaları dün günü %3’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %3 civarında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Hindistan borsası haricinde güçlü yükselişler hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,57 – 6,59 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,54'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki satıcılı görünüme rağmen BIST 100 Endeksi dün de kritik olarak takip ettiğimiz 83.500 desteğinin üzerinde kapattı. Bugün küresel borsalardaki iyimserliğin etkisi ile bu bölgeden uzaklaşma denenebilir. Olası yükselişlerde 89 bine kadar olacak hareketi tepki mahiyetinde, kısa vadeli hareketler olarak izlemekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Son bir haftalık periyotta zaman zaman altı test edilse de 83.500 üzerinde gerçekleşen kapanışlar buradaki desteğinin önemini artırdı. Olası bir kırılmanın sert hareketlere neden olabileceği için mevcut ve yeni alınacak pozisyonlar için bu destek yakından takip edilmeli.    

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı