Zayıf lira performansına rağmen faiz indirimi serisi devam edebilir

Zayıf lira performansına rağmen faiz indirimi serisi devam edebilir

Vakıf Katılım

 

 

§  22 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan takvim dahilindeki TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 1 hafta vadeli politika faizinin 50 baz puan indirimle yüzde 9.25 seviyesine revize edilmesini bekliyoruz.

§  Türk lirasının son 1 ay içerisinde sergilediği zayıflama eğilimi TCMB’nin alacağı faiz kararı için öncelik olmayabilir. Global ekonomide gözlenen ani duruş etkisinin Mart-Nisan ayı geçişinde şaşırılmayacak şekilde Türkiye ekonomisi için de geçerli olması ve önceliğin genele yayılır şekilde ekonomilerde tahribatın azaltılması ve işsizlikte olası artışın önlenmesi olmasından hareketle Türk para politikasındaki faiz indirimi döngüsünün korunacağını düşünüyoruz.

§  Öte yandan liradaki zayıflama eğiliminin enflasyona geçişkenliği azalan iç talep ortamında ölçümlenmesi güç bir değişken olarak belirirken, resmi otoritelerce yapılan yönlendirmeleri de baz alarak ay sonunda kamuoyu ile paylaşılacak olan Enflasyon Raporu’nda yıl sonu enflasyon beklentisinin aşağı yönde güncelleneceğini tahmin ediyoruz.

Kaynak:Deniz Yatırım
Hibya Haber Ajansı