Daiichi Sankyo Türkiye, yeni isimlerle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Daiichi Sankyo Türkiye, yeni isimlerle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Vakıf Katılım

Kardiyoloji ve onkoloji alanında güçlü ürünleri ile dünyada ve Türkiye’de büyüyen Daiichi Sankyo, kadrosunu deneyimli isimlerle güçlendirmeyi sürdürüyor. Türkiye’de 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Japonya merkezli ilaç şirketi Daiichi Sankyo’da; Satış Direktörlüğü’ne Nazlı Kayın, Pazar Erişim ve Ruhsatlandırma Direktörlüğü’ne Pınar Özeken, Medikal Müdür görevine ise Zafer Mavioğlu getirildi. Geçtiğimiz yıl yeni isimleri bünyesine katan Daiichi Sankyo, 2020 yılında da büyümeye devam ediyor.

 

Satış Direktörü: Nazlı Kayın

Şirketin Türkiye'deki faaliyetlerinde satış, satış eğitim ve ticari kanallar alanlarında sorumlulukları üstlenecek Nazlı Kayın, 2007 yılında Marmara Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümü’nden mezun oldu. Kayın, 2008 yılında Marmara Üniversitesi, Marka ve Üretim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 2007’de Abdi İbrahim İlaç’ta Ürün Tanıtım Temsilcisi olarak başlayan Kayın; 2017’ye kadar sırasıyla Jr. Ürün Müdürü, Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü ve Grup Ürün Müdürü rollerini üstlendi. Ardından Danone Nutricia’da Mart 2017 ile Ocak 2020 tarihleri arasında sırasıyla; Pazarlama, İstanbul Bölge Satış ve Onkoloji Bölümü Satış ve Pazarlama departmanlarında Müdür pozisyonunda görev aldı.

 

Pazar Erişim ve Ruhsatlandırma Direktörü: Pınar Özeken

Japonya merkezli ilaç şirketi Daiichi Sankyo’nun Pazar Erişim ve Ruhsatlandırma Direktörlüğü görevine getirilen Pınar Özeken, 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Kimya Bölümlerinden çift ana dal tamamlayarak mezun oldu. Özeken, ilk yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendislik & Medikal Sistemler ve İnformatik alanında yaptıktan sonra İspanya Pompeu Fabra Üniversitesi’nde Farmaekonomi alanında ikinci yüksek lisansını tamamladı. Lisans mezuniyetini takiben 2007 yılında iş hayatına Pfizer İlaç’ta Medikal Kalite Uzmanı olarak başlayan, ardından Sağlık Ekonomisi ve Sonuçları Uzmanı olarak görevini sürdüren Özeken, 2011 yılında Boehringer Ingelheim İlaç şirketine Geri Ödeme ve Sağlık Ekonomisi Müdürü olarak katıldı. 2014 ila 2016 yılları arasında MSD İlaç’ta Pazar Erişim ve Fiyatlandırma Müdürü olarak çalışan Özeken, 2016 ile 2018 yılları arasında AstraZeneca İlaç’ın Pazar Erişim ve Sağlık Ekonomisi Müdürü görevine atandı. Özeken; Daiichi Sankyo’ya katılmadan önce 2018 yılından bu yana Sanofi İlaç’ta sırasıyla Kurumsal İlişkiler ve Sağlık Politikası Müdürü ile Hematoloji, Onkoloji, Aşılar ve Diyabet alanlarından sorumlu Pazar Erişim Lideri olarak görev yapmaktaydı.

 

Medikal Müdür: Zafer Mavioğlu

Japonya merkezli ilaç şirketi Daiichi Sankyo’nun Medikal Müdürlük görevine getirilen Zafer Mavioğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mavioğlu, 2017-2019 yılları arasında GSK’da sırasıyla Dijital Medikal Müdür ve e-Bölgesel Medikal Müdür olarak çalıştı. Mavioğlu, Daiichi Sankyo’ya katılmadan önce Merck Grup’da Bölgesel Medikal Müdür olarak görev yapmaktaydı.


Hibya Haber Ajansı