Bizi her yerden arayabilirsiniz

Bizi her yerden arayabilirsiniz

Vakıf Katılım

BAŞKAN İMAMOĞLU: “BİZİ HER YERDEN ARAYABİLİRSİNİZ…”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah İstanbul Valiliği’nde Vali Ali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen koronavirüs salgını konulu İl İdare Kurulu toplantısına katıldı. Öğle saatlerinde sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir canlı yayın gerçekleştiren İmamoğlu, devletin tüm kurumlarının bu salgınla ortak mücadele içinde olmasının önemine dikkat çekti. İstanbulluları toplantı hakkında bilgilendiren İmamoğlu, geçen hafta kurdukları Psikolojik Danışma Hattı’yla ilgili ilginç bilgileri de kamuoyu ile paylaştı. İmamoğlu, “Dün, 2000’i aşkın arama oldu. Çok ilginçtir; 26 farklı şehirden psikolojik danışma hattımız arandı. Hatta 3 farklı ülkeden yine psikolojik danışma hattımız arandı. Bizi her yerden arayabilirsiniz” dedi.

YENİKAPI / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği’nde düzenlenen İl İdare Kurulu toplantısına katıldıktan sonra, Yenikapı’da kurulan İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde (İYKM) açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan açıklamasında, valilikte gerçekleşen toplantıyla ilgili bilgiler paylaştı. Devletin diğer kurumlarıyla bir araya gelmelerinin çok değerli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Devletin her kurumuyla, İstanbul’un en geniş lojistik gücüne sahip Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelmek çok değerli. Birazdan pandemi toplantısı, yine valiliğin başkanlığında yapılacak. Bu da bizim için çok değerli. Bunların, çok daha önceden bu şekilde senkronize oluşması talebimiz vardı. Ama olsun; bugün başlaması da bizim için değerli bir başlangıç” dedi.


“DETAYLARI SAYIN VALİ’MİZ AÇIKLAYACAK”
İl İdare Kurulu’nda iki konuda karar alındığını belirten İmamoğlu, “Bunlardan bir tanesi seyahat kısıtlılığıyla ilgili. Dün de Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamış olduğu maddelerdi ama valiliğe dizayn etme konusunda yetki verilmişti. Bununla ilgili tartışmaları yaptık ve karar alındı. Detayları var. Yani otobüsle, uçakla seyahat etmeme konusundaki kısıtlamaların detayları var. Aynı şekilde; İstanbul’da balık tutma, parklarda bulunma, topluca koşu yapılan alanlardaki bu tür etkinliklerin yasaklanmasıyla ilgili bir madde karara bağlandı. Bunun da detayları var. Ama şu anda bu detaylar, daha kurumsal bir şekilde yazılmakta. Sayın Vali’miz tarafından açıklanacak. Açıklandıktan sonra biz de o detaylarıyla beraber sizlerle gün içinde paylaşıyor olacağız. Yani; seyahat kısıtlaması ve toplu alanlarda bulunmama, spor yapılan Belgrad Ormanı gibi, Boğaz kenarında insanların gelip orda koşu vesaire yapmaları; sosyal mesafenin korunmadığı hallerin kısıtlanmasıyla ilgili kararlar” bilgilerini paylaştı.

“HER KENT, BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇİNDE”
Öğleden sonra AFAD’da gerçekleştirilecek pandemi toplantısına da katılacağını açıklayan İmamoğlu, “Biz de elbette ki deneyimlerimiz ya da önerilerimiz, İstanbul’la ilgili hazırlıklarımızı, birtakım düşüncelerimizi orada paylaşacağız. Umarım o da yine İstanbul’umuz adına ve Türkiye’miz adına faydalı bir toplantı olacaktır. İstanbul, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük şehri ve bu noktada en sıkı tedbirler, en doğru tedbirler burada alındığı zaman, gerçekten bunun hem sosyolojik hem psikolojik açıdan ülkemize hatta dünyaya faydalı olacağını biliyoruz. Dün, dünyadaki 45’e yakın belediye başkanıyla bir sohbetimiz oldu dijital ortamda. Burada yaptığımız sohbette görünüyor ki; her kent, büyük bir mücadele içerisinde. Sürecin aslında ne kadar şehirlerin ötesinde, ulusların ötesinde dünya meselesi, insanlık meselesi olduğunun, hepimiz tarafından hissedilmesi ve akılla, bilimle, gerçekçi tavırlarla yönetilmesi hususunda kararlılığımızı ortaya koyma günüdür. Bu konuda hepimizin çok duyarlı olması gerekiyor. Hep diyoruz; evde kalın. Hep diyoruz; kendi izole ortamınızı yaratın” diye konuştu.

“BENİM KANAATİM: SOKAĞA ÇIKMA NOKTASINDA BÜYÜK BİR KISITLILIK GETİRİLMELİ”
Kendisinin sokağa çıkma noktasında büyük bir kısıtlılığın getirilmesi yönünde kanaati olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bunu dile getirdim; getirmeye de devam edeceğim. Çünkü, geç kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bütün tedbirler alınıyor. Her kurumumuz; devletimiz, bakanlığımız, valiliğimiz, bizler; hepimiz yapıyoruz ama hala bunu dinlemeyen, dinlememekte ısrar eden vatandaşlarımız da olabiliyor. Lütfen herkes kendisini bu anlamda izole etsin. Evinden dışarıya çıkmasın ve bu konuda el birliğiyle, iş birliğimizin en üst noktasındaki tavrımızla, en az can kaybımızla… Bugün de açıklanan ölü sayısını biliyoruz. Dünyada bu artarak devam ediyor. Bunun tek yöntemi var; korunmak ve bu salgında, o hastalığın size bulaşmamasını sağlamak” dedi.

“DÜNYA KENTLERİNİN FERYATLARINI DUYDUM”
“Evde kalmanın bedeli var; biliyoruz” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Güzel tarafları da var. Ailemizle bir arada oluyoruz, çocuklarımızla dertleşiyoruz. Büyüklerimizle ayrı evlerdeysek görüşemiyoruz. İmkanı olanlar görüntülü görüşebiliyor. Mutlak sosyal mesafeyi korumalıyız. Özellikle yaş almış vatandaşlarımızın bu süreçte tehditleri daha da yüksek. Bütün bunları yapıyoruz. Daha da ötesini yapmak adına hepimizin, bir sokağa çıkma yasağı varmış gibi hareket etme zorunluluğu size kalıyor. İstanbul’un 16 milyon insanı; lütfen ama lütfen hafife almayın. Dün, dünyanın farklı yerlerinden; Los Angeles’tan, New York’tan, Londra’dan, Milano’dan, Paris’ten, Jakarta’dan Seul’e, Tokyo’ya varıncaya kadar dünyanın her yerinden feryatları duydum. Özellikle yanı başımızdaki Madrid’te, Milano’da feryatların ne kadar yüksek olduğunu duydum. Ama Allah korusun, biz tedbirlerimizi en üst seviyede almalıyız. Bu konuda kararlıyız. Kararlılığımızı da her gün size aktarmak, benim mesuliyetim. Bir bedeli var; doğru.”

“BİZ, SİZİN YANINIZDAYIZ”
Psikolojik olarak çok zor günler geçirdiğimizin altını çizen İmamoğlu, bu konuda hepimizin dayanışma içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Geçen hafta kurdukları Psikolojik Danışma Hattı’yla ilgili ilginç bilgiler paylaşan İmamoğlu, “Dün, 2000’i aşkın arama oldu. Çok ilginçtir; 26 farklı şehirden psikolojik danışma hattımız arandı. Hatta 3 farklı ülkeden yine psikolojik danışma hattımız arandı. Bizi her yerden arayabilirsiniz. Bütün psikologlarımız size yardımcı olmaya hazırlar. Sizler, kendinizi de bu anlamda rahatlatmayla ilgili metotlar bulmalısınız. Biz, sizin yanınızdayız. Psikologlarımızla, iletişim hattımızla yanınızdayız. 153’ü arayabilirsiniz. İstanbul’da çözmemizi istediğiniz konularla ilgili bizimle iletişim halinde olmaya devam edin. Psikolojik danışma hattımız 02124494900. Buradan psikologlarımız, bulundukları yerlerden sizinle telefonda bağlantı kurup, görüşmelerini yapacaklar” şeklinde konuştu.

“VARLIKLI İNSANLAR, YOKSUL İNSANLARA FAYDA VERECEK”
İmamoğlu, açıklamasını, “Tabii ki dayanışma, yardımlaşma ve bunu koordine etme görevi İBB’nin en önemli görevlerinden bir tanesi. Yardımlaşma kısmında çok büyük bir dayanışma içinde olacağız. Bu konuda size duyurularımız, açıklamalarımız olacak. Varlıklı insanların yoksul insanlara fayda verdiği, katkı sunduğu ortamlarda biz, İstanbul halkının vicdanlı, eli sıcak, yüreği, o güzel gözü, gülüşü olmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu ihtiyacın daha da büyüyeceğini görüyoruz. Hazırlığımız var. Devletimizin diğer kurumları da bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar. Hep birlikte, el ele bu süreci aşacağız. Şartımız var: Evde kal! Hem İstanbul’a hem Türkiye’ye bunu söyleyelim. Bu da yetmez. Ne yapacağız? Birlikte başaracağız” sözleriyle noktaladı.


Hibya Haber Ajansı