Konut satışları yüzde 50 arttı

Konut satışları yüzde 50 arttı

Vakıf Katılım

 

Verilere göre, 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında %51,4 oranında artış görüldü. İstanbul % 19.1 ile en çok konut satılan illerin başında gelirken, İstanbul’u, Ankara (%11,2) ve İzmir (%6,5) izledi. Konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağının işareti olarak yorumlayan Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, faizlerin düşmesiyle başlayan hızlı yükselişin önümüzdeki dönemde de sürmesini beklediklerini açıkladı.

 

 

 

TÜİK, Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %51,4 oranında artarak 118.753 oldu. Konut satışlarında İstanbul 22.662 konut satışı ve %19,1 oranla liste başında yer aldı. İstanbul'u, 13.326 konut satışı ile Ankara (%11,2) ve 7.669 konut satışıyla İzmir (%6,5) izledi.

 

Türkiye genelinde 2020 Şubat ayında toplamda 118.753 konutun satıldığına dikkat çeken Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, “Faiz oranlarının düşmesiyle hareketlenen emlak sektöründe bu ivmelenmenin artarak süreceğini öngörüyoruz. Kredili satışlardaki artış geçtiğimiz dönemde yapılan faiz indiriminin önemini bir kez daha gösterdi” dedi.

 

Teknik altyapıdan kullanıcı arayüzüne dek tamamen yenilendi

İkinci el konutlardaki hareketlenmeye de dikkat çeken Tandoğan, “Türkiye genelinde ikinci el konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %77,8 artış göstererek 81.450 oldu. Tüm bu olumlu gelişmelerin yanında yabancı yatırımcının da harekete geçtiğini söyleyebiliriz. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %20,6 artması da bunun en net göstergesi” diyor.

 

Teknoloji ve dijitalleşmeye yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Zeynep Tandoğan, “Sektördeki hareketlenmenin önümüzdeki dönemde de süreceğini düşünüyoruz, biz de sektörün yeniden parlayacağı önümüzdeki döneme hazırlık yapmak için kısa süre önce teknik altyapımızdan kullanıcı arayüzüne dek tamamen yenilendik. Hürriyet Emlak olarak yeni web sitemizle müşterimiz olan emlak ofislerine kaliteli ilan girme, daha fazla kişiye ilanlarını gösterebilme, gelen talepleri randevuya ve sonrasında takiple satışa döndürebilme konusunda daha kaliteli bir deneyim yaşatmayı sürdürüyoruz. İlan girişini 2 dakikanın altına indirdiğimiz yeni web sitemiz sayesinde ilan bakanların gayrimenkul danışmanlarına ulaşma oranı yüzde 50’ye varan oranlarda arttı” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

 

 

 

 

 


Hibya Haber Ajansı