USD/TRY kuru 5.85-5.86 bölgesinin altında seyrediyor

USD/TRY kuru 5.85-5.86 bölgesinin altında seyrediyor

Vakıf Katılım

USD/TRY: Jeopolitik gelişmelerle ilgili haber akışı kur üzerine etkili olmaya devam ederken, dün TL bir miktar stabilize olma çabası gösterdi. Diğer taraftan, borsa, faiz ve CDS'te baskı gözlemledik. Bu sabah ise TL ağustos sonunda görülen 5,85 - 5,86 bölgesinin hafif altında seyretmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Türk ordusunun, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte kısa süre sonra Suriye sınırını geçeceğini" söylemesi bu sabah öne çıkan haber akışı iken Suriye konusu ile ilgili gelişmeler kur üzerinde etkili olmaya devam edebilir. Şu aşamada, 5,85-5,86 bölgesi aşılmadıkça TL'de dengelenme çabası devam edebilir.

Düşüşlerde 5,7960 ve 5,7650 sıralı destekler olarak izlenebilir. Öte yandan, 5.85-5.86 direncinin geçilmesi durumunda 5.91-5.92 bölgesi hedef olabilir. Yurtdışına baktığımızda, ticaret gerginliğini artıracak haber akışıyla birlikte risk iştahı zayıf. Yarın ABD-Çin arasında üst düzey görüşmelerin başlanması bekleniyor.

Dün akşam Powell'ın Fed'in bilançosunu genişletmeye başlayacağını söylemesine (Bu ay sonunda yapılacak Fed toplantısında faiz indirim ihtimali de tekrar %81'e çıkmış durumda) karşın ticaret gerginliğinin fiyatlamalarda baskın olduğunu izliyoruz.

Yarınki görüşmelere kadar piyasa temkinli modda kalabilir. Ons Altın ve Yen'deki hareket ise piyasalardaki olası baskının şimdilik derinleşmeyebileceğini gösterirken, Dolar endeksi (DXY) 99 seviyesinin üzerinde dirençli durmaya devam ediyor.

Ziraat Yatırım