Bulutistan, Nutanix ile Gücünü Artırdı

Bulutistan, Nutanix ile Gücünü Artırdı

Vakıf Katılım

Bulutistan, Nutanix ile Gücünü Artırdı

Bulut bilişim alanında lider marka Nutanix, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Bulutistan’ın stratejik çözüm ortağı oldu

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), Türkiye’nin başarılı yeni nesil şirketlerinden Bulutistan’ın hiper bütünleşik altyapılar konusunda çözüm ortağı olduğunu duyurdu. Kurumların gereksinimlerini karşılayıp dönüşüm yolculuklarında onlara yol gösteren Nutanix, alanındaki uzmanlığı sayesinde Bulutistan’a sunduğu çözümlerle destek oldu. Son dört senelik net satış gelirindeki büyüme oranına göre “Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2019” raporunda Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olan Bulutistan, deneyimledikleri müşteri memnuniyet yükselişine dikkat çekerken, hiper-bütünleşik mimariler ile hizmet vermelerini sağlayan altyapılarının bu başarıdaki rolünün yadsınamaz olduğunu belirtti.

Kurulduğu yıl olan 2015’te Türkiye’nin en başarılı yeni nesil şirketleri arasına girmeyi başaran Bulutistan, son dört senelik net satış gelirinde neredeyse yüzde 10 binlik (yüzde 9.682) cirosal büyüme yakalamayı başardı. Belkemiğini Nutanix ürünlerinin oluşturduğu altyapısıyla fark yaratan Bulutistan için Nutanix, sadece sunucu sanallaştırma platformu olarak değil, sürekli gelişen ürün portföyü sayesinde farklı ihtiyaçlarına uçtan uça çözüm sağlayan entegre bir platform olarak önem kazandı. Özellikle altyapı tarafından desteklenen donanımların çeşitliliği ve esnek kullanım şekilleri konusunda ihtiyaç duyduğu desteği Nutanix iş ortaklığıyla yakalayan firma, en uygun teknolojilere ulaşarak operasyon verimliliğini yüzde 20 oranında artırdı; toplam sahip olma maliyetlerinde ise neredeyse aynı oranda düşüş sağladı.

Pazardaki Dönüşümün Hızlanmasına Katılan Değer

Müşterilerine yenilikçi bulut bilişim servisleri ile rekabet gücü kazandırmayı hedefleyen Bulutistan, dijital dönüşüm yolculuklarında “kullandığın kadar öde” hizmet modelini sunuyor. Bu amaçla, şirketlerin bilişim harcamalarının, bulut servislerine dönüştürülmesinin getireceği ekonomik avantajı ortaya çıkarmaya odaklanıyor. Nutanix’in sunduğu kesintisizlik ve toplam sahip olma maliyeti gibi avantajların yanı sıra Bulutistan’ın büyük faydalar sağlamasına önayak olan ve firmanın müşteri memnuniyetine etki eden diğer bir çözüm ise Nutanix’in operasyon ekiplerinin binlerce sanal sunucuyu az ve öz kaynaklarla yönetmeyi mümkün kılması oldu. “Kullandığın kadar öde” modelleri yanında klasik mimarilere göre çok ciddi maliyet avantajı sunan hiper-bütünleşik çözümler sayesinde Bulutistan, sunucu, veri depolama, yedekleme, sanallaştırma gibi farklı kalemleri bütünsel bir yapı içinde olabildiğince ekonomik bir şekilde sunuyor.

“Müşteri Memnuniyeti ve Tavsiye Oranlarında Artış Çok Değerli”

Nutanix ile çalışarak elde edilen sonuçlarla ilgili değerlendirme yapan Bulutistan’ın Kurucu Ortağı ve CMO’su Orçun Özalp, Bulutistan’ın 100’ü aşkın kurumsal müşterisini ve 1000’in üzerinde sanal sunucuyu işaret etti. Nutanix’le çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Özalp, “Bizim için sayısal veriler ve cirosal büyüme kadar önemli olan bir başka konu, Nutanix’in bize müşteri memnuniyeti anlamında kazandırdığı değerdir. İş kesintisizliğimiz ile ulaşmayı başardığımız hizmet seviyesi sayesinde hizmet verdiğimiz müşterilerden çok iyi geri dönüşler alıyoruz ve tavsiye oranlarında da artış gözlemliyoruz. Nutanix bizim için sadece bir ürün sağlayıcı değil, bulut bilişim dünyasında sürekli kendini geliştiren, yazılım tabanlı açık mimariler ile kurumsal bir bulut platformuna dönüşen bir yol arkadaşı oldu. Bugün kendi bulutumuz için yaptığımız yatırımların yanında geleceğimize yön verecek çoklu bulut ortamlarına geçişimize değer katıyor. Ayrıca ülke organizasyonundaki teknik derinliğin yanı sıra ekosistemine her anlamda değer katmak için tüm imkanları zorlayan yöneticilerinin olması Nutanix ile stratejik bir iş ortağı olmamızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Nutanix Kurumsal Hibrit Bulut Platformu’nun Müşteriye Kattığı Değer

Nutanix Ülke Müdürü Tarık Ertuğrul ise Bulutistan’ın müşteri memnuniyeti deneyimini büyük bir hızla geliştirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ertuğrul sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulutistan’ın Nutanix ile birlikte sergilediği büyüme trendi, Nutanix’in Kurumsal Hibrid Bulut Platformu olarak müşterilerine kattığı değerin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Nutanix olarak Bulutistan’ın başarısında rolümüz olduğunu ve şirketin gelişimine katkı sunabildiğimizi bilmek mutluluk verici.”

Hibya Haber Ajansı