Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Vakıf Katılım

Ne Oldu?

 

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 90.980’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 2.140’ye yükseldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 31 ilde sokağa çıkma yasağı olacak .

 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

 Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, coronavirüs salgınında dünyanın henüz "en kötü durumla" karşılaşmadığı uyarısında bulundu.

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almasına ‘’şiddetle’’ karşı çıkmayı sürdürdüğünü, sistemi aktive etme kararından geri adım atılmadığı haberlerden ‘’derin kaygı’’ duyduklarını kaydetti .

 ABD Başkanı Trump, ülkede ham petrol fiyatlarının sıfır doların altını görmesinin "kısa vadeli" olduğunu belirterek, 75 milyon varil ham petrol alacaklarını kaydetti.

 Trump: ABD’ye göçü geçici olarak askıya alacağım.

 ABD Hazine Bakanlığı, 6 büyük hava yolu şirketi ile vardığı destek anlaşmalarından sonra 54 küçük hava yolu şirketine de ücretlerin ödenmesine yönelik destek kapsamında 2,9 milyar dolar verdi

 ABD'de coronavirüs vaka ve ölüm sayısında azalma yaşanması ile birlikte bazı büyük şirketlerin kısmen üretime tekrar başlama kararı aldığı öğrenildi. Washington eyaletindeki Boeing uçak fabrikası, 27.000 çalışanını işbaşı yapmaya çağırdı.

 IMF verilerine göre, Türkiye'nin bir önceki ay 18,47 milyon ons olan altın rezervleri, Mart ayı sonunda 19,33 milyon onsa yükseldi .

Ne Olacak?

 

 İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da ZEW Endeksi açıklanacak.

 TCMB faiz kararı yarın açıklanacak. Beklentiler Merkez Bankasının 50-75 baz puan indirim yapacağı yönünde.

 Fitch, Perşembe coronavirüs salgının Türkiye'nin makroekonomik görünümün nasıl etkilediğini anlatacağı bir webinar düzenleyeceğini duyurdu.

 AB Liderleri coronavirüs gündemiyle ilgili Perşembe günü video konferans gerçekleştirecek.

 Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı