Mynet’ten #evdekaltürkiye kampanyası

Mynet’ten #evdekaltürkiye kampanyası

Vakıf Katılım

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla özel bir uygulamaya imza atan Mynet,  ziyaretçilerini mynet.com/evdekalturkiye sayfasından evde olduğunu paylaşmaya davet ediyor.

Koronavirüs salgınına karşı dünyada ciddi tedbirler alınıyor. Bu dönemde, salgından korunmak ve yayılımını önlemek açısından evde kalmak büyük önem taşıyor. Türkiye’nin önde gelen dijital platformu Mynet, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere, bir sosyal farkındalık kampanyasıyla destek veriyor.

Her ay ortalama 42 milyon internet kullanıcısına erişen Mynet, evde kalmayı teşvik etmek amacıyla #evdekaltürkiye kampanyası başlattı. Mynet, “Koronavirüse karşı kendini ve sevdiklerini korumak istiyorsan #evdekaltürkiye. Unutma bu süreçte yalnız değilsin. Gün birlik olma günü…” çağrısıyla herkesi evde olduğunu bildirmeye davet ediyor. Çağrıya olumlu cevap verenlerin katkısıyla kampanyanın yaygınlaştırılması ve salgının önüne geçmek için toplumsal farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

mynet.com/evdekalturkiye sayfasına giren Mynet kullanıcıları, evde olduğunu tüm Türkiye ile paylaşıyor. Büyük ilgi uyandıran uygulama ile sadece ilk günde Türkiye genelinde 122.795 kişi ‘evde olduğu’nu bildirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir, uygulamaya en yoğun ilgi gösteren şehirler oldu.

Evdeyken Yapılabilecek Etkinlikler Mynet’te

Mynet ayrıca, ziyaretçileri için evde bulundukları zamanı en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlayacak etkinlik ve uygulamaları da bir araya getirdi. Liste, kullanıcı talepleri doğrultusunda sürekli yenileniyor.

Koronavirüste son durum ve canlı verilerin de paylaşıldığı uygulama ile Mynet, salgın sonuçlanıncaya kadar ziyaretçilerini bilgilendirmeye devam edecek.

Kelime Savaşı’nda Koronavirüs

Mynet’in, Apple tarafından yayınlanan 2019’un en çok indirilen oyunları sıralamasında ilk üçe giren sevilen oyunu Kelime Savaşı oyuncuları için #evdekal ve #evdekalıyorum cevapları joker olarak duyuruldu ve henüz ilk gününde kullanıcılar tarafından 250 binden fazla kez bu cevaplar kullanıldı.


Hibya Haber Ajansı