Papa: AB Dönemsel Bir Sınavla Karşı Karşıya

Papa: AB Dönemsel Bir Sınavla Karşı Karşıya

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 12 Nisan (HİBYA) – Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Saint Peter Klisesi'nde düzenlenen geleneksel Paskalya Ayini'nde Avrupa'nın geleceği ile ilgili endişelerini belirttiği konuşmasında ''AB dönemsel bir sınavla karşı karşıya'' diye konuştu.

Bu yıl corona virüsü salgını nedeniyle bir avuç insanın katıldığı St. Peter Klisesi'ndeki Paskalya Ayini 1,3 milyar Katolik için sanal olarak yayınlandı.

Papa Francis İkinci Dünya savaşı öncesindeki çekişmelerin corona pandemisinin bir sonucu olarak güç kakanmayacağını umudunu belirterek ''“Avrupa Birliği şu anda sadece kendi geleceğine ilişkin değil, tüm dünyaya ilişkin dönemsel bir sorunla karşı karşıya. Bugün bölünme zamanı değil.” diye konuştu.

Papa “dünyanın her köşesinde” daha önce yapmış olduğu ateşkes çağrısını yineledi, silah üretimini kınadı ve salgının, dünya liderlerinin Suriye'deki gibi uzun süren savaşları sona erdirmeye teşvik etmeleri gerektiğini söyledi. Papa ayrıca göçmenlere ve mevcut insani çatışmalardan mağdur olan diğer insanlara da yardım talebinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı