New York Borsası'nda endeksler ticaret belirsizliğiyle gevşek seyrediyor

New York Borsası'nda endeksler ticaret belirsizliğiyle gevşek seyrediyor

Vakıf Katılım

New York Borsası'nda endeksler, ticaret belirsizlikleri ve Hong Kong'daki gösterilerin yarattığı tedirginlikle gevşek seyrediyor.

Haber yayına hazırlandığı sırada New York Borsası'nın lokomotif endeksleri olan S&P 500 endeksi yüzde 0.31 kayıpla 3,083.38, Dow Jones 30 endeks yüzde 0.35 kayıpla 27,583.20 puandan, Nasdaq teknoloji endeksi yüzde 0.34 kayıpla 8,446.80 puandan işlem görüyordu.

New York Borsası'nda tedirginliğin temelinde Trump'ın, Çin'le mali yaptırımların kaldırılması konusunda bir uzlaşmaya varılmadığını ve Çin'in ticaret savaşları kapsamında uygulamaya alınan mevcut yaptırımların kısmen kaldırılmasını istediğini ama anlaşma olsa dahi ek vergilerin devam edeceğini ifade etmesi yatıyor.

Trump'ın son açıklamaları, beklentileri olumsuz etkileyerek gevşemeye yol açarken, muhtemel anlaşmanın da imzalanamayabileceği yönündeki endişeleri tekrar gündeme getirdi.

Öte yandan, Hong Kong'da sabah saatlerinde göstericilerin metro ve karayollarını trafiğe kapatmasıyla başlayan gösterilere polisin müdahalesi sırasında en az bir göstericinin yaralandığı haberlere yansıdı.

Hibya Haber Ajansı