AGCO, 3D üretimkapasitesini Corona pandemisinin kahramanları sağlık çalışanlarına ayırdı

AGCO, 3D üretimkapasitesini Corona pandemisinin kahramanları sağlık çalışanlarına ayırdı

Vakıf Katılım

AGCO’nun dünya çapında markası Massey Ferguson, Fransa’daki 3D üretim kapasitesini koruyucu maske üretimine ayırdı. Şirket, 3D yazıcılarla ürettiği şeffaf siperlikli koruyucu maskeleri, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinde hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanlarına bağışlayacak.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin kahramanları sağlık çalışanlarına, AGCO ve dünya çapında markası Massey Ferguson’dan anlamlı bir destek geldi.  

Fransa’da 3D baskı sistemleri birliği 3DNative.com tarafından oluşturulan “Les Visières de l’Espoir” - “Umudun Yüz Siperleri” Proje Grubu’nun çağrısına yanıt veren AGCO ve Massey Ferguson, 3D üretim kapasitesini Fransa’da ihtiyacı olan hastanelerin sağlık personeline maske üretmek için kullanacak. Şirket, bu iş için üretim faaliyetlerinin 18 Mart'tan itibaren beklemede olduğu Beauvais (Fransa) tesisini değerlendirecek.

Fransa’da 94 hastane için 13 bin maske üretilecek

AGCO tarafından yapılan açıklamada, Umudun Yüz Siperleri Proje grubunun, pandemide hastanelerin koruyucu ekipman ihtiyacını karşılamak için çalışan kar amacı gütmeyen bir grup olduğu belirtilerek, “Les Visières de l'Espoir-“Umudun Yüz Siperleri, acil talebe cevap vermek amacıyla ve sağlık kahramanlarının çalışmalarını kolaylaştırmak için becerilerini ve destek üretim kapasitelerini bir araya getiren Fransa merkezli şirketler ağının güçlü eyleminden yararlanıyor. Böylece Fransa'daki 94 hastane ve tıp merkezinden gelen 13.000 adet yüz siperi talebini karşılamayı amaçlıyor” bilgisi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avrupa ve Ortadoğu Bölgesi Yönetim Direktörü Thierry Lhotte; “Önümüzdeki 3 hafta boyunca, insanların hayatını kurtarmak için çok çalışan sağlık kahramanlarını desteklemek adına bağışladığımız bazı siperleri üretmeyi amaçlıyoruz. 3D yazıcıları çalıştırmak için gönüllü olan meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mütevazı katkımız olarak görüyoruz”

AGCO Beauvais Üretim Başkan Yardımcısı Boussad Bouaouli de açıklamasında, “Massey Ferguson ekibi olarak bu mütevazi yardım fırsatını kaçırmıyoruz. Beauvais’te 4 fabrikada traktörlerimizin üretimi için küçük seri parçalar ve yeni traktörleri kişiselleştirme atölyesi gibi destek üretimi faaliyetlerimize başlamıştık. Haftalar süren başarılı testlerden sonra, bu faaliyetin 1 Nisan 2020'de başlaması planlanmıştı. Ancak, Coronavirus pandemisi nedeniyle üretim faaliyetlerimizin geçici olarak askıya alınması nedeniyle, sağlık çalışanları için böyle bir üretime başlama kararı aldık. Bu destek üretimini bizden anlam dolu, mütevazı bir katkı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretilecek yüz siperlerinin uygunluğunun, Fransa’daki Caen’s Hastanesi sağlık personeli tarafından onaylandığı bilgisini veren Boussad Bouaouli, “Umudun Yüz Siperleri girişiminin bir parçası olarak, 3D yazıcı ortağımız HP, baskı hammaddesi sağlarken, spor malzemeleri üretici ve perakendicisi Decathlon da şeffaf plastik siper ve genel lojistik sağlıyor. Massey Ferguson Destek Üretimi ekibi, L'Oréal, BASF, Lactalis, Aereco, Proteor, Sculpteo ve Solvay gibi girişim ağının diğer üyeleri, bu siperlerin çerçevelerinin yazdırılmasını, tam yüz siperinin montajını ve sağlık personeline teslimatı sağlıyor” dedi.


Hibya Haber Ajansı