Gündem TCMB

Gündem TCMB

Vakıf Katılım

Dünya'da Coronavirus salgınının yarattığı tedirginlik devam ediyor. Diğer taraftan özellikle 2020 yılına ilişkin Dünya genelinde büyüme üzerinde baskı yaratabileceği kaygıları ise artıyor. Piyasa fiyatlaması ilk panik havasından çıkmış görünse de haber akışı yakından izlenmeli.

 

Bizim açımızdan içerideki en önemli gündem maddesi 19 Şubat Çarşamba günü TCMB PPK toplantısında verilecek olan faiz kararı. Kişisel beklentim faizlerde değişiklik yapılmayacağı ve %11,25'te sabit tutulacağı yönünde. 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentilerinde yaşanmaya başlanan bozulma ve başta İdlib olmak üzere jeopolitik risklerde yaşanan yükseliş bu beklentimin iki temel gerekçesi.  TCMB’nin de bu yönde adım atacağını ve yapılması gerekenin de bu olduğu düşüncesindeyim.

 

Borsa 120.000 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Kısa vadede yeni bir rekor beklemek gerçekçi değil. 117.000 seviyeleri de kısa vadede dip olarak kendini teyit etti. Ancak son günlerde yeniden gündeme gelen CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri konusu ilgili hisse ve sonrasında sektör üzerinde satış baskısı yaratabilir.

Dolar cephesinde de eğer TCMB faiz indirmezse kısa vadeli olarak TL de bir iyileşme yaşanabilir. Şahsi görüşüm 5,90-5,95 seviyelerinin artık dip olduğu yönünde. Yeni bant 5,95-6,10 olarak düşünülebilir.

Kaynak:İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı