23 Nisan 2020 Ulusal Egemenliğin 100. Yılı

23 Nisan 2020 Ulusal Egemenliğin 100. Yılı

Vakıf Katılım

ULUSAL EGEMENLİĞİN 100. YILI HUKUK VE DEMOKRASİ ÖDÜLÜ VE

ULUSAL EGEMENLİĞİN 100. YILI ONUR ÖDÜLÜ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Ulusal Egemenliğin ilanının ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılını tüm şubelerimizle birlikte Ankara’da iki günlük etkinliklerle kutlama kararımızı Covid-19 salgını nedeniyle üzülerek ertelemek durumunda kaldık.

Yönetim Kurulumuz, bu önemli tarihin 100. Yıl Dönümüne özgü olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti tarihine simge olarak geçmiş, “Cumhuriyet Çınarı” olarak kabul görmüş iki önemli değerimize “Ulusal Egemenliğin 100. Yılı Hukuk ve Demokrasi Ödülü” ve “Ulusal Egemenliğin 100. Yılı Onur Ödülü” verilmesini kararlaştırmıştır.

Ulusal Egemenliğin 100. Yılı Hukuk ve Demokrasi Ödülü, derneğimizin kurucular kurulu üyeliğini ve 10 yıl genel başkanlığını üstlenen, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın adalet bakanı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Önceki Dekanı, hukuk ve bilim insanı Prof. Dr. Sayın Aysel ÇELİKEL’e takdim edilecektir.

Ulusal Egemenliğin 100. Yılı Onur Ödülü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşımızın Batı Cephesi Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tescili Lozan Antlaşması’nı imzalayan heyetin başkanı merhum İsmet İNÖNÜ’nün kızı, İnönü Vakfı Onursal Başkanı Sayın Özden TOKER’e takdim edilecektir.

Pandemi süreci sona erip toplumsal yaşam olağan koşullara döndükten sonra düzenlenecek ödül töreninde ödüller sahiplerine sunulacaktır.


Hibya Haber Ajansı