Jeopolitik ve siyasi gelişmeler önemini koruyor

Jeopolitik ve siyasi gelişmeler önemini koruyor

Vakıf Katılım

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında İdlib konusunda atılacak adımları açıklarken, saldırıların sürmesi durumunda rejim güçlerinin her yerde vurulacağını ifade etti. Yurt içindeki açıklamalar ve Rusya kaynaklı haber akışlarının takip edildiği günde yurt içi piyasalarda dalgalı bir seyir etkili oldu. İdlib konusundaki gelişmeler ile ABD – Türkiye – Rusya ilişkilerinin seyri yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürmeye devam edecektir.

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
•    16:30 ABD - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalarda dün olumlu bir görünüm etkili olurken, virüs salgınının bulaşma hızında artış görülmesi sonrasında bu sabah küresel hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydettiği görülüyor. BIST-100 Endeksi kapanışına doğru bankacılık sektörüne gelen satışlarla kazançlarını büyük oranda geri vererek günü %0,21’lik yükselişle 120.049 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,04 – 6,05 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,04’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

İdlib konusundaki gelişmeler ve açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürüyor. Aselsan hissesindeki sert yükseliş BIST-100 Endeksi’ni de yukarı çekerken, kapanışa doğru bankacılık sektörü öncülüğünde gelen satışlar endeksi baskıladı. Jeopolitik gelişmeler ile siyasi ilişkilerdeki seyir fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Son günlerde gün içi dalga boyunun artış kaydettiği görülürken, bir süre daha benzer görünümün yaşanabileceğini düşünüyoruz. Geri çekilmelerde 119.000 – 118.500 aralığı ilk güçlü destek bölgesi olup, 118.500 altında satışların sertleştiği ve 116.000 seviyesine doğru düşüşlerin yaşandığı görülebilir. Kısa vadede 121.000 - 121.500 aralığının önemli direnç olduğu endekste, bu aralığın aşılması durumunda alımlar hız kazanabilir. 

 

Kaynak:Gedik Yatırım 
Hibya Haber Ajansı