Ons altın gün sonu teknik değerlendirme

Ons altın gün sonu teknik değerlendirme

Vakıf Katılım

Dün akşam saatlerinde ABD’de Başkan Trump’ın azledilmesine yönelik Demokrat milletvekillerinin başlattığı soruşturma girişimi ile borsalarda görülen sert satışlar, Ons Altın gibi güvenli liman varlıklarına talep getirmişti.

Yeni güne ise Çin Yönetimi’nin, Soya Fasulyesi ithalatına yönelik muafiyeti 2-3 Milyon Ton’dan 5-6 Milyon Ton’a çıkartması ve ABD tarafının da 400’ün üzerinde Çin ürününe muafiyet getirmesi kaynaklı olarak güvenli limanlardan çıkışlar ile başladık.

Keza, İran Yönetimi’nin de: ABD’nin yaptırımları kaldırması halinde Nükleer Anlaşma’da yapılacak bazı değişikliklere onay verebileceğine dair hükumet sözcüsünden gelen açıklama da bu bağlamda risk iştahı açısından kısmen pozitifti.

Dün yüksek mahkemenin verdiği karar sonrası bugün yeniden faaliyete geçen Britanya Parlamentosu’nda sert tartışmalar yapılırken, Anlaşmasız Brexit riskinin halen devam ediyor olması ise emtiadaki satıcılı işlemleri sınırlayan unsurlardandı.

Günün kalanında yine sistematik risk unsurlarının durumunu takipte olacağız. Keza, ABD’de açıklanacak olan Yeni Konut Satışları verisi ve yine bazı FED/FOMC üyelerinden gelecek açıklamalar da tahvil piyasaları üzerinden oynaklıklara neden olabilir.

Teknik olarak geri çekilmelerin devamında 1524, 1520, 1515 ve 1508 destekleri izlenebilir. Yukarı yönlü ataklarda ise 1532 direnci ilk etapta kritik olabilir. Devamında ise 1535, 1542, 1547 ve 1550 direnç seviyeleri takip edilebilir.

Işık Menkul Değerler