Dünya Mücevher Sektörü Liderleri İstanbul’da!

Dünya Mücevher Sektörü Liderleri İstanbul’da!

Vakıf Katılım

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer alan, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası mücevher ihtisas fuarı olan Istanbul Jewelry Show 10 Ekim’de başladı. Açılışı UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, Informa Markets, Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kuyumcu odası başkanları, ASEAN Gems & Jewellery Association Conference katılımcısı 50’ye yakın ülkenin mücevher birlikleri başkanları tarafından yapılan fuar, Informa Markets tarafından düzenleniyor. CNR Expo, Istanbul Fuar Merkezi’nde 13 Ekim’e kadar devam edecek olan Istanbul Jewelry Show, 800’ün üzerinde yerli ve yabancı firma ve markayı, 19.000 mücevher alıcısı ile bir araya getirerek yeni iş birliği fırsatları ve benzersiz bir bilgi paylaşımı için en uygun platformu yaratıyor. Türk mücevher sektörünün 6 milyar USD’lik ihracat hedefine ulaşmasında, Istanbul Jewelry Show - Ekim fuarı önemli bir rol oynuyor. Fuar, ihracat hedeflerine sağladığı olumlu katkıyla ekonomiye de ivme kazandırıyor.

Mücevher Sektörünün Görkemli Etkinliği

34 yıldır düzenlenen Istanbul Jewelry Show Mart ve Ekim fuarları, dünyanın en büyük fuar organizasyon şirketi olan Informa Markets tarafından organize ediliyor. Informa Markets 7 ülkede düzenlediği 17 mücevher fuarı ile sektörde köklü bir geçmişe ve uzmanlığa sahip. Bulunduğu portföyün gücünü de alan Istanbul Jewelry Show, tüm dünya mücevher sektör temsilcilerinin yakından takip ettiği bir fuar konumunda.

Yeni salon planı ile ziyaretçilerin fuar deneyimini olumlu yönde artıran fuarda; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine - ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarının bulunduğu 800’ün üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ve markası yer alıyor.

Uluslararası Alım Heyeti geliyor!

Istanbul Jewelry Show - Ekim 2019 Fuarı kapsamında, ihracatın artırılması, ihraç ürünlerine yeni pazarlar bulunması ve pazar payının korunması amacıyla “Uluslararası Alım Heyeti Programı” gerçekleştiriliyor. Program kapsamında Avrupa, Orta Doğu, ABD, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden 1000 alıcı fuar kapsamında ağırlanıyor.

Mücevher tasarımının nabzı yine Designer Market’te atacak!

Istanbul Jewelry Show - Ekim 2019 Fuarı’nda her yıl organize edilen Designer Market, usta ve genç mücevher tasarımcılarını bir araya getiriyor. Fuar alanında özel olarak oluşturulan Designer Market’te tasarımcılar tasarımlarını ve ürettikleri mücevherleri sergiliyorlar

ASEAN Gems & Jewellery Association Conference 2019 katılımcıları da Istanbul Jewelry Show’da ağırlanacak

ASEAN Bölgesindeki Kıymetli Taş ve Mücevher Birliklerinin, hem üyeler arasında hem de NON-ASEAN Ülkelerin (Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Yeni Zelanda, Sri Lanka, Tayvan, Türkiye), Diyalog Ortakları Ülkelerin (ABD, AB, Kanada, Rusya), Sektörel Diyalog Ortakları Ülkelerin (İsviçre, Norveç, Pakistan) ve diğer ülkelerin birlikleri ile ilişki kurması ve mevcut ilişkilerini arttırması ile ülke temsilcisi Birlikler ile koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmalarının sağlanması amacıyla organize edilen ASEAN Gems & Jewellery Association Conference’a katılan 50’ye yakın ülkenin birlik başkanları ve bu ülkelerden gelen alıcılar Istanbul Jewelry Show’u ziyaret ederek bölgenin en önemli etkinliğinde sektör temsilcileri ile bir araya gelecekler.

2018 yılı, 88 Milyar USD’lık dünya mücevher ithalatında %96, 110 Milyar USD’lık dünya mücevher ihracatında ise %97 oranında toplam paya sahibi olan konferans katılımcısı ülkeler, mücevher ihracatını arttırma hedefi olan Türkiye için pazar çeşitliliği anlamında çok büyük bir fırsat sunuyor.

UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz: “Dünya mücevher liderlerini fuarımızda ağırlamaktan gururluyuz”

UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, “Bu yıl 49’uncusunu düzenlediğimiz Istanbul Jewelry Show’u, sektörden aldığımız güçle bugün yılda 845’den fazla firmanın katılımcı olarak yer aldığı ve yaklaşık 49.000’nin üzerinde mücevher alıcısının ziyaret ettiği, dünyanın sayılı fuarlarından biri haline getirdik. Tüm sektör profesyonellerinin gündeminin ilk sırasında fuarımız var. 49. kez düzenlemekten mutluluk duyduğumuz fuarımız Türkiye Mücevher Sektörüne büyük çaplı katkılar sağlıyor. 2019 Mart fuarımızda yabancı ziyaretçi sayımız yüzde 9 artış göstermişti. Bunun Ekim fuarımızda da artarak devam edeceğini öngörmekten oldukça memnunuz. Aynı zamanda ASEAN konferansı için 50’ye yakın ülkeden gelen mücevher sektörü liderlerini fuarda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ” dedi.

Kaynak:purpleiletisim