Finansal teknolojiler sektöründe yılın buluşması

Finansal teknolojiler sektöründe yılın buluşması

Vakıf Katılım

Soner Canko Turk Holding danışma kurulunda

Ödeme hizmetleri ve elektronik para konusunda Türkiye’nin öncü markası TURK Holding, dev bir birlikteliğe imza attı. Uzun yıllar BKM Genel Müdürlüğü’nü yürüten ve ekosistemin büyümesinde kilit rol oynayan Dr. Soner Canko, danışma kurulu üyesi olarak TURK Holding bünyesine katıldı

Finansal teknolojiler alanındaki yatırımları ve sektörde öncü olan şirketleri ile öne çıkan, bünyesinde Türkiye’nin ilk elektronik para şirketi TURK Elektronik Para ve ilk dijital finansman şirketi TURK Finansman A.Ş.’yi bulunduran TURK Holding, dev bir birlikteliğe imza attı. Uzun yıllar Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) Genel Müdürlüğünü yürüten ve bu süreçte ödeme sistemlerinin ve finansal teknolojilerin gelişimine büyük katkı sağlayan Dr. Soner Canko, danışma kurulu üyesi olarak TURK Holding bünyesine katıldı.

 

TURK Holding hedef büyüttü

Geçtiğimiz yıl ön ödemeli kart pazarında yüzde 20’lik pazar payına ulaşan TURK Holding’in, 2020 yılında Avrupa ülkelerinde de faaliyete başlamasını hedeflediklerini belirten TURK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, “3,5 milyonu aşan ön ödemeli kart sayımız ve müşteri odaklı yaklaşımımızla elde ettiğimiz deneyimi artık Avrupa ve Amerika’ya taşıma vaktimiz geldi” dedi. Soner Canko gibi sektörde köklü tecrübeye sahip birinin bünyelerine katılmasının hedefe ulaşmada önemli katkı vereceğini söyleyen Yılmaz, “Pandeminin yarattığı etki finansal teknoloji şirketleri açısından önemli fırsatlar doğurdu. Bu fırsatları iyi değerlendirerek 171 olan çalışan sayımızın, 2021 yılında Türkiye, Avrupa ve ABD ofislerimizde 300’ün üzerine çıkaracağız” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı