Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Powell’ın sunumu öncesinde alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki sunumu öncesinde teknoloji hisselerine gelen alımlar öncülüğünde rekor seviyeden kapanış yaptı. Dow Jones endeksi %0,60 artışla 29.276,82 puana yükselirken, S&P 500 endeksi %0,73 yükselişle 3.352,09 puandan kapandı. Nasdaq endeksi de %1,13 değer kazancıyla 9.628,39 puan seviyesine yükseldi. Hisseler özelinde, Amazon hissesi %2,6 yükselişle ilk kez 2.100 dolar seviyesini aşarken, Netflix ve Alphabet hisseleri %1 yukarıda kapandı. Tesla da kazançlarını artırmaya devam ederek %3 değer kazandı.

Asya’da fiyatlamalar: Yatırımcıların virüs endişelerine karşı bağışıklık kazanmalarıyla alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, yatırımcıların koronavirüsü endişelerine karşın kısmen bağışıklık kazanmış olmalarının etkisiyle alıcılı seyir izliyor. Ayrıca, Fed’in piyasayı destekleyici politikalarını sürdüreceği yönündeki beklentiler de bu pozitifliği destekleyen bir diğer unsur. Hang Seng endeksi %1,29 değer kazanırken, KOSPI %0,94 artıda. Shangai endeksi ise daha ılımlı olarak %0,55 artış kaydediyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Parasal desteğin devamı ve küresel büyümeye yönelik sorgulamalarla ılımlı satıcılı seyir görüldü

Dün Avrupa piyasaları, para politikalarının desteğinin devamı ve küresel büyüme görünümüne yönelik sorgulama arasında ılımlı satıcılı seyir izledi. DAX ve FTSE 100 endeksleri günü %0,15 ve %0,27 ekside kapattı. CAC 40 endeksi de %0,23 düşüş kaydetti. Stoxx 600 endeksi ise yatay seyir izledi. Sektörler tarafında enerji sektörü hisseleri %1 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında gelirken, inşaat sektörü hisseleri %0,60 artıda kapandı.


Kaynak:
Hibya Haber Ajansı