Profesyonel otelciler zirvede buluştu

Profesyonel otelciler zirvede buluştu

Vakıf Katılım

POYD ( Profesyonel otel Yöneticilerİ Derneği ) üyeleri Kemer’de 2365 metre yükseklikte yer alan Olympos Teleferik’te buluştu.

POYD, Mart ayı geleneksel öğle yemeğini, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü’nün ev sahipliğinde 2365 metre yükseklikteki Tahtalı zirvesinde gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi karla kaplı zirvede mangal yakıldı, sucuk ve köfte ekmek gelen konuklara sunuldu. POYD Başkanı Ülkay Atmaca, kendi elleri hazırladığı sucuk ve köfte ekmekleri POYD üyelerine sundu.Toplantıda, Antalyalı otelciler, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sevilen turizmci Can Girgin’i alkışlayarak andı. Başkan Ülkay Atmaca,kendilerini zirvede ağırlayan Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü’ye teşekkür etti ve bir teşekkür plaketi verdi.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı konuşmasında gelen konuklara tesis hakkında bilgiler verdi.

“Herkese hoş geldiniz diyorum. 2365 mt. de Olympos Teleferik’te Antalya’nın zirvesinde sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. 14 senedir Olympos Teleferik’te görev yapmaktayım. Sürekli artan bir grafik ile gidiyoruz. Tesisimizde son üç yıldır, yılda 310 ila 340 bin arası misafir ağırlıyoruz. Dünyanın dört bir yanından Antalya’ya gelen misafirlerimizi burada konuk ediyoruz. 726 mt.den zirveye 4.5 km. kat ederek halat uzunluğu ile teknonojik yapısı ile Avrupa’nın en önemli Teleferik tesislerinden bir tanesiyiz”dedi.

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, rekorlarla kapattıkları 2019 yılından sonra bu yıl Coronavirüs haberleri ile zor günler geçirdiklerini belirtti.

Başkan Ülkay Atmaca “Rekorlarla kapattığımız 2019’u, ITB Berlin Fuarı sonrası rekorlarını burada zirvede kutlayalım deşmiştik ama maalesef değerli turizmci Sevgili Can Girgin’in ölüm haberi ve Coronovirüs haberleri ile buluşmak durumundayız.  Zor günler geçiriyoruz. Ama umutsuz değiliz. Türkiye olarak şu an kısa vadede Nevruz’u kaybettik. Mart Nisan çok büyük beklentilerimizin olduğu, çok büyük cirolar yaptığımız aylar değildi zaten. Sadece istihdam amaçlı daha erken personeli işe başlatmak, otelleri daha erken hazırlamak ile ilgili programlarımızı bir az ertelemek zorunda kalacağız. Ancak 2016 gibi krizden çıkmış, konaklama sektörü ben eminim ki, bu virüs denen beladan kurtulduğumuz andan itibaren en hızlı şekilde tüm paydaşlar ile el ele verip bununda önüne geçip eski yıllara tüm zamanların rekorlarının kırıldığı 2018-2019 yıllarına gitmememiz için bir sebep yok. Turizm hayatımızdan bir şekilde gelip geçiyor. Ama burada en önemli şey insan sağlığı. Şu ana kadar binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan Coronovirüs’ten negatif etkilendi. Biz etkilenmeye devam ediyoruz. Bir tek dileğim ve umudum var, bu krizin bu virüsün bir an önce ortadan yok edilip insanların eskiden olduğu gibi sağlıklı ve düzenli seyahat ettiği döneme tekrar gelmesi. Çünkü turizmden, turist sayısından, gelirden daha önemli bir şey var. İnsan sağlığı diliyorum” dedi

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son bulurken, zirveye gelen otel yöneticileri karla kaplı Tathtalı’da bol bol fotoğraf çekip sosyal medya adreslerinden paylaştılar.

 

 


Hibya Haber Ajansı