Yapıcıoğlu:

Yapıcıoğlu: "Yardım çalışmalarında milletimiz çok iyi bir sınav verdi"

Vakıf Katılım

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Yardım çalışmalarında milletimiz çok iyi bir sınav verdi. Özellikle, Sivil Toplum Kuruluşları yardım faaliyetlerinde bulunan dernekler ve vakıflar çok ciddi bir çaba ortaya koydular. Elhamdülillah bu belki bizim için bir teselli kaynağı oldu.” dedi.

Kilis merkezde çok büyük yıkımın olmadığını belirten Yapıcıoğlu “16 gün önce çok büyük bir deprem belki tarihte eşi benzeri çok az olan iki ayrı depremde birkaç saat arayla 11 ilimiz etkilendi. Belki bu deprem bölgesi içerisindeki 11 ilden en az etkilenenlerden bir tanesi Kilis. Şükürler olsun ki Kilis merkezde sadece bir tek bina yıkıldı, çok büyük bir yıkım olmadı. Fakat maalesef o binada iki can kaybı var. Bir de ilçeleri ile birlikte Kilis genelinde toplam 10 can kaybı vardı. 40 binin üzerinde belki yetkili makamlardan habersiz bir şekilde defnedilenleri de dahil ettiğimizde belki 50 binin üzerinde can kaybının olduğu bir felakette sadece 10 can kaybıyla kurtulmuş olmak şükredecek bir şey;  keşke onlar da olmasaydı. Fakat dediğim gibi çapı çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın ben bu vesile ile bir kez daha hem Kilis'te hem de diğer illerde bu deprem felaketinde hayatını kaybetmiş vefat etmiş bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavisi halen devam eden yaralılarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum geride kalanlara hayırlı uzun ömürler ve sabırlar diliyorum.” ifadesini kullandı.

“Kilis yaralarını çabuk sarmış”

Kilis’te yaraların çabuk sarıldığını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Kilis’te dediğim gibi yıkılan bir tek bina vardı. O binanın enkazına gittik, civarda hasarlı bazı binalar vardı. Vatandaşlardan taleplerini aldık ve daha sonra burada stadyumda kurulan çadır kentte kalan vatandaşları ziyaret ettik. Yaralarını en çabuk saran illerden bir tanesi Kilis’ti. O yüzden belki bizim buraya gelmemiz de gecikti. Kilis ilk günden hızlıca toparlanma sürecine girdi. Fakat bir geçmiş olsun ziyareti mahiyetinde buraya geldik. Buradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde tespit edip elimizden bir şey geliyorsa onu yapmaya, hiçbir şey gelmiyorsa en azından bir teselli olmaya bir başsağlığı dilime geldik.” İfadelerini kullandı.

“Bu yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar da İnşallah biz bu gezilerimize devam edeceğiz”

Yaralar sarılıncaya kadar depremzedelerle bir araya geleceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Evet devam ediyoruz deprem bölgelerini, diğer illeri bu yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar da İnşaallah biz bu gezilerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza dokunmaya onlarla hem hal olmaya onların sıkıntılarını gidermek için elimizden gelen çabayı ortaya koymaya gayret sarf edeceğiz. Dediğim gibi, Kilis yaralarını çabuk sarmış, halen çadırlarda kalan vatandaşlar var, evleri hasarlı olanlar ya da evlerine gitmeye korkanlar. Özellikle  Hatay'daki depremde daha önce hasar almış binalarda bazılarının yıkılması ve enkaz altında birkaç vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesi can vermesi insanımızdaki korkuyu arttırdı. Bir an önce normalde dönmeli, bu psikolojiden kurtulmak gerekiyor.” dedi.

Depremin ilk anlarından itibaren depremzedelerin yardımına koşan; STK’lara ve arama-kurtarma ekiplerine teşekkür eden Yapıcıoğlu: “Yardım çalışmalarında milletimiz çok iyi bir sınav verdi. Özellikle sivil toplum kuruluşları yardım faaliyetlerinde bulunan dernekler ve vakıflar çok ciddi bir çaba ortaya koydular. Elhamdülillah bu belki bizim için bir teselli kaynağı oldu. Bunun haricinde depremde yıkıntıların arasında bir kişiyi daha canlı çıkarabilir miyim diye insanüstü bir gayret ortaya koyan yerli yabancı bütün enkaz kaldırma veya arama kurtarma çalışmalarında görev alan herkese ben milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bunu bir kez daha belirtmek isterim.” İfadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı