FX piyasaları

FX piyasaları

Vakıf Katılım

USD/TRY: Küresel piyasalarda zayıf risk iştahı devam ediyor. Salgında ikinci dalga endişeleriyle birlikte piyasalar üzerinde ekonomik görünüme yönelik belirsizliklerin de ağırlığını hissettirmeye başladığını izliyoruz. Bu sabah borsa endekslerinde satıcılı bir görüntü hakimken, Japon Yeni alıcılı. Powell'ın dünkü konuşmasında negatif faiz konusunda olumsuz görüş belirtmesi ile birlikte Dolar endeksi (DXY) de 100 seviyesinin üzerinde. Bu fiyatlamalar çerçevesinde, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri bugün hafif satıcılı. TL de ise olumlu görüntü korunurken, kurda 6,94 - 6,95 destek bölgesi hedefte kalmaya devam ediyor. Direnç olarak 7,0 psikolojik seviyesi izlenebilir. Veri tarafında bugün yurtiçimde mart ayı sanayi üretim verisi takip edildi. Buna göre sanayi üretimi mart ayında yıllık %2 oranında düşüş gösterdi. Beklenti %1,6 artış idi. Yurtdışında ise ABD'de TSİ 15.30'da 9 Mayıs haftasına ilişkin Yeni İşsizlik Başvuruları verisi öne çıkıyor.


EUR/USD: Fed Başkanı Powell konuşmasında, ABD ekonomisinin "uzunca bir süre" zayıf büyüme kaydedebileceğini ve merkez bankasının negatif faize karşı olduğunu belirtti. Negatif faiz fiyatlaması ile hafif baskı altında kalan Dolar, Powell'ın açıklamalarıyla tekrar toparlandı. Dün 100 seviyesinin üzerinde Dolar endeksi (DXY) bugün de söz konusu seviyenin üzerinde seyrediyor. Dolar'daki hareketle birlikte baskı altında kalan parite ise bugün de zayıf bir görüntü sergilerken, 1,0850 direncinin altında önemli gözüken 1,0780 desteği kırılabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 1,0750 ardından 1,0725 hedef olarak izlenebilir.


XAU/USD: Fed Başkanı Powell'ın negatif faiz konusunda olumsuz görüş belirtmesine karşın değerli madende geri çekilmenin sınırlı kaldığını gözlemledik. Zayıf risk iştahıyla beraber dirençli bir görüntü sergileyen değerli maden bu sabah da güçlü gözüken 1.720 direncini zorlamakta. Gün içerisinde küresel çapta risk iştahının zayıf kalmaya devam edebileceğini beklerken, değerli maden 1.705 desteğinin üzerinde kalarak 1.720 direncini kırmaya çalışabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda da 1.739 seviyesine doğru bir hareketlenme gözlemlenebilir.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı