Linde Gaz sürüş güvenliğini Vodafone’un yapay zeka teknolojisiyle sağlayacak

Linde Gaz sürüş güvenliğini Vodafone’un yapay zeka teknolojisiyle sağlayacak

Vakıf Katılım

Türkiye’nin önde gelen endüstriyel ve tıbbi gaz tedarikçisi Linde Gaz, bağlantılı araç teknolojileriyle araçları akıllandıran ve sürüş güvenliğini sağlamaya destek veren Vodafone Business’ın çözümlerini tercih etti. Linde Gaz, sürücülerini Vodafone Business’ın yapay zekatabanlı görüntü işlemeteknolojisine dayalı sürücü davranış analizi çözümüyle anlık takip edecek. Yapay zeka teknolojisinin sürüş güvenliği için kullanımıı nedeniyle Türkiye’de bir ilk olan çözüm sayesinde sürücünün yorgunluk ve dikkat dağınıklığı dahil tüm davranışları algılanabilirken sürüş güvenliğini tehdit edebilecek bir durum anında raporlanabiliyor.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, işletmelerin dijital iş ortağı olarak onları geleceğin dünyasına hazırlamayı sürdürüyor. Türkiye’nin önde gelen endüstriyel ve medikal gaz tedarikçisi Linde Gaz A.Ş., Bağlantılı Araç Çözümleri çatısı altında araç sahiplerine verileri anlık raporlama, etkin filo yönetimi ve yakıt tasarrufu gibi avantajlar sağlayan Vodafone Business’ın çözümlerini tercih etti. İş güvenliğini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Linde Gaz, araç takip, güvenli araç ve araç içi kamera çözümlerini bir adım öteye taşıdı. Şirket artık Vodafone Business’ın yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknolojisine dayalı sürücü davranış analizi çözümü sayesinde sürücülerinin güvenliğini gerçek zamanlı takip edebilecek.

 

Çözüm sayesinde ürün tedariğinden sorumlu sürücülerin yorgunluk ve dikkat dağınıklığı dahil tüm davranışları algılanabilirken sürüş güvenliğini tehdit edebilecek bir durum anında raporlanarak şirkete gönderilecek. Mevcut araç ve sürücü takip sistemiyle kamera, ani fren veya hızlı araç kullanımı gibi uyarıların kayıtlarını en erken 1 gün sonra alabilen Linde Gaz, artık Vodafone Business’ın sunduğu çözüm sayesinde tüm uyarılaragerçek zamanlı ulaşabilecek. Sadece araçtan değil sürücüden de bilgi akışı sağlanacağından telefon görüşmesi, sigara kullanımıveya sürüş dışı bir durumla ilgilenilmesi gibi sürücü kaynaklı ihlaller de anlık raporlanabilecek.

 

Meltem Bakiler Şahin: Türkiye’de ilk kez kullanılan yenilikçi bir çözüm sunduk

Vodafone Business olarak teknolojiyi insan hayatını iyileştirmek için kullandıklarını ve tüm sektörlerde dijital dönüşüm konusunda öncü olmak istediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şöyle konuştu:

“Koronavirüs salgını gibi öngörülemeyen riskler her sektör için dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Milyonlarca insanın yaşama ve çalışma biçimlerini değiştirmesiyle birlikte aslında birbirimizle bağlantıda olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Salgın sonrasında da dijitalleşme yatırımlarının hızlanmasını bekliyoruz. Biz de bu süreçte işletmelerimizin dijitalleşme yolculuklarına çözümlerimizle destek veriyoruz. Linde Gaz, Türkiye’nin hemen her noktasına ürünlerinin zamanında ve güvenilir bir şekilde teslim edilmesi konusunda hassasiyetle çalışan bir şirket. Bu nedenle sürücülerin çalışma saatlerini, araçlarının hız, konum bilgilerini sürekli takip ediyor. Mevcut durumda araç içerisinde yer alan kamera üzerinden ani hız, fren gibi durumlarda kayıt alabilmekteydi, ancak bu görüntülere anlık olarak erişemiyordu. Vodafone Business olarak sunduğumuz çözümle artık her bilgiye anlık ulaşabilecekler. Sürücülerin alması gereken eğitimleri belirleyerek sürücü skorlaması yapılabilecek. Sunduğumuz çözüm; araç içi takip, güvenli araç ve kamera sisteminden farklı olarak yapay zeka içermesi ve teknolojinin sürüş güvenliği için kullanılması yönüyle Türkiye’de bir ilk. Sürücü skorlamasını sadece hızlı kullanım veya ani fren gibi parametrelerle değil sürücülerin tüm durum ve davranışlarını analiz ederek oluşturan yenilikçi bir çözümden söz ediyoruz. Vodafone Business olarak, işletmelerin ihtiyaçlarını yakından takip edip onlara özel çözümler üreterek dijitalleşme süreçlerine en hızlı şekilde destek olmaya devam edeceğiz.”

 

Mert Alper Kumbaracı: Söz konusu “Emniyet” olunca her zaman en iyisini istiyoruz.

Linde Gaz Türkiye, 140 yıllık global deneyime sahip dünyamızı daha üretken hale getirme misyonuna bağlı kalarak müşterilerine daima yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretiyor. Çözümlerini müşterilerine her zaman en emniyetli ve sürdürülebilir olarak iletmeyi amaçladıklarını belirten Linde Gaz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı, şöyle konuştu:

“Linde Gaz Türkiye olarak endüstrinin kalbindeki çok çeşitli prosesleri gazlarımız ile destekliyor, müşterilerimizin daha üretken olmalarını sağlıyoruz. İmalat sanayinden sağlık sektörüne, gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar çok geniş bir yelpazede müşterilerimize hizmet veriyoruz. Covid-19 salgını süresince medikal oksijen gibi hayati önem taşıyan medikal gazlarımızı da ülkemiz hastanelerine tedarik etmeye devam ettik. Tüm Türkiye’yi kapsayan bu büyük operasyonda her zaman birinci sıraya koyduğumuz bir değerimiz var: Emniyet! Ve söz konusu emniyet ise, her zaman en iyisini istiyoruz. Yıl içerisinde tüm Türkiye’de milyonlarca kilometre yol yapan dağıtım operasyonumuzda sürüş emniyeti çok büyük önem taşıyor. Vodafone ile yapmış olduğumuz iş birliği sonucunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve yapay zeka desteğiyle sürücülerimizin emniyetini ve sürüş güvenliğini daha da artırıyoruz. Emniyet kültürümüz ile teknolojiyi bir araya getiren böyle bir projeye öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz.”


Hibya Haber Ajansı