Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Politika iyimserliğinin desteğiyle artıda kapandı

Dün ABD piyasaları, yeniden başlayan ek teşvik görüşmeleriyle öne çıkan politika iyimserliğinin beraberinde Çin’in ABD’ye yaptığı misillemenin fiyatlamalarda yankı bulmamasının desteğiyle alıcılı seyir izledi. Geçtiğimiz hafta Senato’da Demokratların ve Cumhuriyetçilerin ek teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varamamaları sebebiyle Başkan Trump haftasonu dört ayrı kararname imzalayarak bu yardımların sürekliliğini sağlamayı amaçlamıştı. Ancak bu kez de yardımların anayasaya aykırı ve yetersiz oldukları gerekçesiyle eleştirilere hedef olmasının ardından Hazine Sekreteri Munchin ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi tekrar müzakereleri başlatma konusunda istekli olduklarını ifade ederken, Senato Çoğunluk Lideri Mc Connell da dün attığı bir tweette, politika yapıcıların tasarıyı bu hafta sonuçlandırmasını umduğunu ve Başkan Donald Trump'ın devreye girmesinden memnun olduğunu söyledi. Dow Jones endeksi %1,30 yükselişle 27.791,44 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %0,27 değer kazancıyla 3.360,47 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi ise %0,39 düşüşle 10.968,36 puandan kapandı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Ekonomilerde toparlanma sinyalleri ve yeniden öne çıkan politika iyimserliği ile alıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları Çin ÜFE verisinde görülen toparlanmanın dördüncü ayda da devam etmesinin sanayi sektörü karlılığına ilişkin verdiği pozitif sinyallerin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Ayrıca, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi ve Hazine Sekreteri Munchin’in yeniden müzakerelere başlamak konusunda istekli olmaları da piyasalarda alımları destekledi. CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,41 ve %0,31 yükselirken, DAX endeksi %0,10 artıda kapandı. Sektörler cephesinde bankacılık sektörü hisseleri %1,6 artışla en çok değer kazananların başında gelirken, teknoloji sektörü hisseleri ABD-Çin gerilimi sebebiyle %0,9 geriledi.

Asya’da fiyatlamalar: Çin’li teknoloji şirketlerinin hisselerinde görülen alımlar öncülüğünde alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, Çin’li teknoloji şirketlerin hisselerinde görülen yükselişler öncülüğünde alıcılı seyir izliyor. Ayrıca, ABD’de bazı eyaletlerde iyileşen vaka sayısının artışa geçmesi ve fiyatlamalarda yeniden öne çıkan politika iyimserliği de fiyatlamaları destekliyor. Nikkei ve KOSPI endekslerinde yükselişler %1’i aşarken, Hang Seng endeksi %2,53 artıda fiyatlanıyor. Shangai endeksi %0,57 yükselirken, Nifty endeksi %0,80 artıda fiyatlanıyor. Taiwan Weighted endeksi ise %0,59 ekside.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı