ABD tarım dışı istihdam verisinden beklenenler

ABD tarım dışı istihdam verisinden beklenenler

Vakıf Katılım

Bugün saat 15:30’da açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam Değişimi verisinin 1.58 milyon olması öngörülmekte. Çarşamba günkü özel sektör ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi de yaklaşık 1.5 milyon bekleniyordu. Ancak bu veri  167.000 şeklinde açıklanmıştı. Normalde 167.000 gelen ADP verisi sonrası, bugün resmi istihdam değişimi tahminlerinin aşağı yönde revize edilmesi beklenebilir. Ancak ABD’de Mart Nisan Mayıs döneminde işe katılmayan öğretmen gibi mesleklerin yaz döneminde işlerine geri dönmesi bekleniyor. Bu sebeple resmi Tarım Dışı İstihdam Değişimi’ndeki beklenti, özel sektör ADP verisine rağmen oldukça fazla. Ancak bu beklenti elbette bir yanılsama olabilir. Bunu saat 15:30’dan sonra öğrenebileceğiz.

Bu verinin yanında, işsizlik oranı, iş gücüne katılım oranı, özel maaş bordroları ve ortalama saatlik kazançlar verisine ayrı ayrı bakılmalıdır.

Altın ve Gümüş, Asya Seansına Yeni Tepeler ile Merhaba Dedi…

Rekordan rekora koşan Altın ve 11.75 seviyesinden sonra adım adım yükselerek her geçen gün tepe tazeleyen Gümüş. Bu iki değerli metal bu gece Asya seansına yeni yüksek fiyat seviyeleriyle merhaba dedi. Ons Altın 2075 ile yeni rekor kırarken, Gümüş ise 29.49 ile tepe tazeledi. Ancak gecenin devamında hafif kar satışı görüldü.

TCMB’den Piyasa Gelişmelerine İlişkin Açıklama…

Türk Lirası’nın değer kaybı, Borsa İstanbul’daki düşüş ve gösterge faizindeki yükseliş eğilimi sonrasında TCMB dün akşam saatlerine doğru bir açıklamada bulundu.

Açıklama şu şekilde;

“Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibarıyla iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır.

Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. “

Veri Ajandası:

*09:00 | Almanya – Sanayi Üretimi
*09:00 | Almanya – Ticaret Dengesi
*15:30 | ABD – Tarım Dışı İstihdam Değişimi
*15:30 | ABD – İşsizlik Oranı
*15:30 | ABD – Ortalama Saatlik Kazançlar
*15:30 | Kanada – İstihdam Değişimi
*15:30 | Kanada – İşsizlik Oranı

 

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı