Aşı çalışmaları, vaka artışlarının kötü etkisinin üzerini örtüyor

Aşı çalışmaları, vaka artışlarının kötü etkisinin üzerini örtüyor

Vakıf Katılım

Global piyasalar dün Moderna isimli şirketin aşı çalışmaları haberlerini fiyatladı. Moderna’nın yaptığı açıklamalara göre aşı denemelerinin tüm hastalarda “güçlü” bağışıklık gösterdiğini söyledi. Aşı, erken evre insan denemesinde 45 hastanın hepsinde virüsü kırıcı antikorlar üretti. Bulgular, aşının genel olarak Covid-19 virüsüne karşı bir miktar koruma sağlayabileceğine karşı ümit vaad ediyor.

Bu olumlu haber sonrasında ise bu süreçte güvenli liman olarak tercih edilen ABD Doları’ndan çıkış yaşandı ve bir miktar riskli varlıklara giriş olduğu görüldü. Euro, AUD, NZD, GBP, CAD gibi para birimleri bir miktar değer kazandı. SP500 vadeli endeksi ise Asya seansında pozitif başladı ve bu fiyatlama korunuyor.

Aşı çalışmalarında ümit vaad edici haberler gelirken, dünya genelinde Covid-19 vakaları hız kesmeden devam ediyor. ABD’de vakalar rekor seviyelerde kalmaya devam ederken, günlük vaka sayısı azalan ülkelerde son zamanlarda yeniden artış gözlenmesi ülke bazında paniğe sebep oluyor. Kuşkusuz bu da ekonomik toparlanmanın gecikmesi ve hayatın sanıldığını aksine normale dönmediğini göstermekte.

Japonya’da Reuters Tankan Endeksi Kötümser Tabloyu Sürdürdü…

Asya seansında açıklanan Reuters Tankan verisi geçtiğimiz ay -46 seviyesinde açıklanmıştı. Temmuz ayına ait veri ise bu gece -44 olarak geldi. Ankete göre kötümserler hala çok fazla.

Veri Ajandası:
*09:00 | İngiltere – TÜFE ve ÜFE Oranları
*15:30 | ABD – New York İmalat Endeksi
*15:30 | Kanada – TÜFE Oranı
*16:15 | ABD – Sanayi Üretimi
*17:00 | Kanada Merkez Bankası Faiz Kararı
*17:30 | ABD – Ham Petrol Stokları
*21:00 | ABD – BEJ Kitap

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı