Yabancı yatırımcıların yüzde 99.1’i Çin’de faaliyetlerini sürdürmeye kararlı

Yabancı yatırımcıların yüzde 99.1’i Çin’de faaliyetlerini sürdürmeye kararlı

Vakıf Katılım

Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng, son yapılan bir anketin Çin’in yabancı yatırımcılar için çekiciliğini koruduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Gao, ankete katılan yabancı girişimlerin ezici bir çoğunluğu bu ülkede yatırım yapmaya ve ve çalışmaya devam etmek niyetinde olduğunu belirtti.
 
Bakanlık sözcüsü Gao Feng, gerçekleştirdiği basın açıklaması çerçevesinde, anket sorularına yanıt veren yabancı şirket temsilcilerinin yüzde 99,1 kadarının, dünyanın ikinci büyük ekonomisi bünyesindeki faaliyetlerini sürdüreceklerini söylediklerini duyurdu. 
 
Covid-19 salgınına karşın Çin’deki ticari ortam, bu yıl da olumlu yönde gelişmeye devam etti. Hükümetin aldığı çeşitli önlemler, yabancı yatırım mevzuatına ilişkin kolaylaştırıcı düzenlemeler ve bu alandaki kısıtlamaların azaltılması olumlu gelişmelere yol açtı. 
 
Öte yandan Gao, yabancı sermayeli şirketlere salgın döneminde sağlık malzemesi ve hammadde darlığı sorunları konusunda yardımda bulunulduğunu belirtti. Sözcü, Çin’in yabancı girişimlere daha çok kaliteli hizmet sağlayacağını ve hukuken daha titiz, uluslararası normlarda ve pratik yatırım ve ticaret koşulları yaratacağını da sözlerine ekledi.
 
Çin’e yönelen doğrudan yabancı yatırım miktarı, 2020’nin ilk üç aylık yoğun salgın döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 oranında azalarak 472,18 milyar yuana (yaklaşık 67 milyar dolar) oldu; ancak ikinci üç aylık dönemde yüzde 8,4 oranında artış gösterdi.

 
Çin Uluslararası Radyosu


Hibya Haber Ajansı